BRANT: Brannen begynte i ventilasjonsanlegget, men denne gangen var det ikke fettbelegg og kullgrill.

VENTILASJON

Ventilasjonsbrann uten grill

Restauranten i Kristiansand reagerte raskt da det brøt ut brann i ventilasjonsanlegget. Denne gangen var det ikke kullgrill eller åpen ild på kjøkkenet.

Published Last updated

De fikk ros av brannvesenet. 

– De sa at vi var veldig på, og at det kunne skjedd større skader hvis vi ikke hadde vært det, sier Rezan Asaad.

Elektrisk ovn

Han eier og driver Campino i Kristiansand. Mandag kveld brøt det ut brann i restauranten, og det startet i ventilasjonsanlegget.

Men dette er ikke en av de klassiske ventilasjonsbrannene der det tar fyr i fettet over en kullgrill eller en vedfyrt ovn:

– Nei, vi har hverken kullgrill eller vedfyrt pizzaovn. Vi bruker elektrisk ovn, forteller Asaad.

De ansatte som var på arbeid da brannen brøt ut, har sittet sammen for å diskutere det som skjedde.

Flammer over taket

– Vi hørte at avtrekket lagde lyd. Så slo vi det av og gikk ut, og da sto flammene over taket, forteller han.

– Det var heldig at vi hadde brannslukkingsapparater. Vi brukte dem og en bøtte med vann og angrep brannen så fort som mulig. Vi var flinke, sier han – med støtte fra brannvesenet, altså.

– Dette begynte ikke over noen ovn – det skjedde fra utsiden. Det var garantert i avtrekket det begynte, mener Rezan Asaad.

Nettopp pusset opp

Campino ligger i Kvadraturen i Kristiansand og omtaler stedet som «en kulinarisk reise langs Middelhavet». Den har noen få grillretter på menyen, men først og fremst kebab, pizza og retter fra de østligste landene ved Middelhavet. Foreløpig er det usikkert når restauranten kan åpne igjen.

Til Avisen Kristiansand forteller Rezan Asaad hvor lei seg han er for at dette skjedde akkurat nå. 

– Vi ble nettopp ferdige med oppussingen, sier han.

I tillegg er det høysesong på gang på Sørlandet. I tillegg til det vanlige sommerinnrykket av turister går Palmesus-festivalen i Kristiansand første helg i juli.

Etterforsker

Politiet vil ikke si så mye om årsak eller etterforskning. 

– Politiet har opprettet en undersøkelsessak, men det er for tidlig å si noe om brannårsak, sier senior kommunikasjonsrådgiver Trond Solvang i Agder politidistrikt.

I tillegg til tre ansatte og to gjester som var i restauranten da det begynte å brenne, er det også boliger i bygningen i Kvadraturen i Kristiansand sentrum. Alle kom seg raskt ut, og ingen kom til skade

Powered by Labrador CMS