Panasonic i strategisk samarbeid med Systemair

Skal utvikle nye HVAC&R-løsninger.

Published

Toppledelsen i Panasonic delte store nyheter om et strategisk samarbeid med den svenske ventilasjonsaktøren Systemair på deres pressekonferanse i Madrid, i går. Det nye partnerskapet vil ha som hensikt å kombinere teknologi og kunnskap på tvers av selskapene for å utvikle integrerte og bærekraftige løsninger til kommersiell og privat sektor.

Pressekonferansen og produsentenes felles produktlansering fant sted på Climatization, en internasjonal messe for klimaanlegg, varme, ventilasjon, samt industriell og kommersiell kjøling. Samarbeidsløsningen som ble presentert, ECOi-W, er en effektiv og miljøvennlig serie av varmepumpekjølere som vil være utstyrt med Systemairs innovative, reversible luftkjøleteknologi.CEO i Panasonic Europa, Laurent Abadie forklarer at fellesproduktene vil introduseres til markedet under Panasonics merkevare. Gerald Engstöm, grunnlegger og styremeldem i Systemair legger til at partnerskapet tilgodesees Systemair gjennom økt produksjon i Europa.

– Vi er begge selskaper med en sterk business- og innovasjonskultur som jeg tror vil lede opp mot et godt, og forhåpentligvis langt samarbeid. Vi har et felles mål om å utvikle systemer som jobber perfekt i én sammensatt løsning. Det vil være et nytt integrert system for fremtidens behov, fortalte Engström Nemitek etter lanseringen.

Fra venstre; Enrique Vilamitjana,  Managing Director Panasonic appliences AC Europe, Laurent Abadie, CEO Panasonic Europe, Toshiyuki Takagi, administrerende direktør i Panasonic, Gerald Engström, grunnlegger og styremedlem i Systemair og Roland Kasper, administrerende direktør i Systemair,
Fra venstre; Enrique Vilamitjana, Managing Director Panasonic appliences AC Europe, Laurent Abadie, CEO Panasonic Europe, Toshiyuki Takagi, administrerende direktør i Panasonic, Gerald Engström, grunnlegger og styremedlem i Systemair og Roland Kasper, administrerende direktør i Systemair,

Bærekraftig innovasjon

Administrerende direktør i Panasonic, Toshiyuki Takagi fortalte pressen om selskapets bærekraftige visjon om å redusere energibruk fra elektroniske produkter, og øke energilagring innen 2050.

– Vi ser på samarbeidet som en stor og gjensidig mulighet til å utvikle, levere på og møte de allerede høye miljøkravene som kundene våre stiller. Sammen kan vi tilby langsiktige forretningsmuligheter på det voksende europeiske markedet. Systemairs imponerende produktsortiment og rike erfaring innen HVAC&R er på linje med vårt engasjement for å tilby kundene våre enestående verdi, funksjoner og produktkvalitet, sa Toshiyuki Takagi.

Engström beundrer også Panasonics lange fartstid i bransjen med sine 100 år og anser partnerskapet som en ny ressurs til større muligheter for innovasjon i Systemair.

Etterspørsel i markedet

Kontakten mellom selskapene ble først etablert for fem år siden. Under et intervju etter pressekonferansen snakket Panasonics Laurent Abadie og Enrique Vilamitjana og Systemairs, Gerald Engström om selskapenes felles interesser for viftespoler, kjølevannteknologi og bærekraft. Kombinert med en etterspørsel fra markedet ble partnerskapet utvilsomt til en verdi for begge parter.

Partnerskapet vil skje i flere faser og varmepumpekjølerne, ECOi-W kan skreddersys til spesifikke prosjekter for å møte kundenes krav og forventninger.

Systemair og Panasonic samarbeider også tett for å utvikle teknologi og funksjoner som skal integreres i allerede eksisterende kjølevannteknologi. Hensikten er å skape ytterligere effektiviserte og miljøvennlige varme- og kjølepumper som ligger i tet hos det europeiske markedet. Dette forsterkes ved å utnytte selskapets Smart Cloud-grensesnitt for praktisk fjernkontroll og vedlikehold.

Vil forbedre byggeindustrien

– Vi er veldig glade for partnerskapet med Panasonic og mulighetene dette gir oss til å skape nye, innovative og sømløse løsninger. Sammen sikter vi på å forbedre byggeindustrien, optimere energieffektivitet, minske våre utslipp av karbondioksid og minske energikostnader. Gjennom partnerskapet vil vi kunne tilby enda bedre løsninger som vil ha en ledende rolle i utviklingen av fremtidens bygg, sier administrerende direktør i Systemair, Roland Kasper.

 

Powered by Labrador CMS