Foto: FDV-huset

Brukervennlig utvikling for FDV

Innspill fra utstillere til Driftskonferansen 2019.

Published

Etterspørselen for FDV-systemer blir stadig større på grunn av et økende behov for å kunne dokumentere det arbeidet man utfører, både overfor egne kvalitetssystemer, men også overfor myndigheter.

FDVhuset utvikler og selger en programvare for å forvalte, drifte og vedlikeholde bygg og sette det i system. Programvaren heter FamacWeb og har vært i markedet i 18 år, men den siste tiden har bruken av systemet ekspandert kraftig med tanke på hvor mange som benytter det i sitt daglige arbeid.

- FamacWeb er et 100% webbasert system med alt samlet i én pålogging. Vårt største fokusområde er at det skal være enkelt, og enkelhet sammen med en svært gunstig prismodell viser seg å være avgjørende i en byggeiers valg av et FDV-system, sier salgsleder i FDVhuset Magnus Steffensen

FDVhuset på Driftskonferansen

På Driftskonferansen skal FDVhuset presentere og demonstrere FamacWeb for de besøkende som jobber inn mot forvaltning, drift og vedlikehold. De vil vi vise frem systemets funksjoner og grensesnitt for eiere, driftsledere, forvaltere, renholdere, servicefirma, driftsteknikere og evt. myndigheter. De vil også kunne få mulighet til å teste systemet selv.

FDVhuset arbeider kontinuerlig med å utvikle systemet for å tilpasse seg et marked som er i konstant endring. Samtidig vokter de seg for at systemet ikke skal bli så komplekst at det går utover brukervennligheten.

- Det er en krevende øvelse, men det er også det som gjør at våre folk gleder seg til å gå på jobb for å være med på en slik utvikling. Vi deltar på Driftskonferansen for å ha flere arenaer for å møte våre eksisterende kunder, men selvfølgelig også nye kunder. Samtidig er det en fin måte å få møte folk i bransjen som deler samme lidenskapen som oss i FDVhuset for drift og vedlikehold, forteller Steffensen.

Muligheter og fristelser

FDVhuset er opptatt av at mange som arbeider med eiendom kan sitte med tanker om hvordan fremtiden kommer til å bli. - Vi mener den viktigste problemstillingen er “Hvordan løse de endringer som bransjen står overfor fremover?”

- Det blir pratet mye om sensorikk, og alle muligheter og fristelser som en byggeier vil møte på i fremtiden. Hvilket nivå opp mot sensorikk og nyvinninger skal man legge seg på ved nyinvesteringer/rehabiliteringer? Hvordan vil dette påvirke min og mine vaktmestere sin hverdag? Og hvordan skal vi forholde oss til eventuelle nye krav? Dette er noen av spørsmålene som vi ofte havner ut for og hvor arenaer som Driftskonferansen kan være med å gi noen svar på, forklarer Steffensen.

Løsninger for renhold av bygg

FDVhuset har satset mye på det som omhandler renhold og gode løsninger for renhold av bygg. Renhold og drift går ofte hånd i hånd og utgjør stor deler av driftsutgifter for et bygg.

- Vi har stor tro på at et system som dekker alle disse behovene skal kunne være med på å effektivisere byggdriften både når det gjelder tid og penger, avslutter Steffensen.

I tillegg har FDVhuset fokus på å holde trykket oppe rundt digitaliseringen og nye teknologier som dukker opp regelmessig, og ser på muligheter for sine kunder til å ta i bruk slike løsninger.

I denne serien presenterer vi utstillerne til Driftskonferansen 2019

DRIFTSKONFERANSEN er Norges største konferanse om forvaltning, drift og vedlikehold. Arrangementet avholdes på Color Magic 18.-20. september 2019.

Meld deg på!
Powered by Labrador CMS