FOTO: FM Mattsson
FOTO: FM Mattsson

Rent vann med ny UV LED-teknologi

Innspill fra utstillere til Driftskonferansen 2019.

Published

FM Mattsson Mora Group Norge er en del av den svenske kranprodusenten FM mattsson Mora Group som feiret 150 år i 2015. Bedriften ble grunnlagt i 1865 av messingstøperen Frost Matts Mattsson i Östnor utenfor Mora i Dalarna i Midt-Sverige. Den første kranen støpte han allerede i 1876.Den røde tråden i virksomheten er ledende teknologi, høy kvalitet, attraktiv design og miljøvennlighet. FM Mattsson Mora Groups virksomhet er fortsatt konsentrert til Mora i Sverige, og i 2018 omsatte konsernet for over 1,1 milliard kroner og hadde 480 ansatte.

Innovativt dusjpanel

På årets Driftskonferanse presenterer FM Mattsson Mora Group – Watersprint. Et tett samarbeid mellom armaturprodusenten FM Mattsson og vannrensningsfirmaet Watersprint har resultert i et verdensunikt produkt som beskytter mot ulike typer bakterier, inkludert legionella. I flere internasjonale studier er effekten vitenskapelig bevist, at de innovative dusjpaneler – FM Mattsson Tronic – er i dag den mest effektive løsningen for å minske risikoen for smittespredning.FM Mattsson produserer dusjer med en unik funksjon for automatisk gjennomspyling med vann i forebyggende øyemed. Gjennomspylingen minsker risikoen for å skape gunstige miljøer for legionellavekst og reduserer dermed bakterier i ledningene. Det svenske firmaet Watersprint uskadeliggjør bakteriene i vannet med sin UV LED-teknologi.

Primært marked i helsevesenet

FM Mattsson’s dusjpaneler gir også Watersprint’s UV LED teknologi muligheten for å skape bakteriefrie tappesteder inne i et anlegg som har et bakteriell utbrudd, f.eks. av E-coli, legionella. Teknikken er ment å bli plassert i nærheten av selve tappepunktet. Dette gjør at vi kan garantere et desinfisert vann fra servantbatteriet eller dusjen.Vår løsning er å tilby våre kunder unike servantbatterier og dusjer med en unik kombinasjon som sikrer brukerne rent vann og legionellafrie dusjer. Det primære markedet er i helsevesenet, der for eksempel høye krav stilles til rent miljø med rent vann til for eksempel infeksjonsfølsomme pasienter eller laboratoriemiljø. Andre målgrupper er catering, hoteller, forskningsanlegg, private brønner, skoler – og idrettsanlegg, fitnessentre m.m.Foruten presentasjonen av Watersprint vil FM Mattsson Mora Group også presentere deres trykk- og termostatstyrte dusjbatterier (sikkerhetsbatterier) – som er spesielt rettet mot sikring for å unngå skåldning i dusj og deres nye IoT – Water Management System.

I denne serien presenterer vi utstillerne til Driftskonferansen 2019

DRIFTSKONFERANSEN er Norges største konferanse om forvaltning, drift og vedlikehold. Arrangementet avholdes på Color Magic 18.-20. september 2019.Meld deg på!

Powered by Labrador CMS