Bergensveien 4: Sameiet hadde i flere år hatt store utfordringer med skadedyr, og ønsket å prøve ny leverandør. FOTO: PELIAS

Giftfri løsning på skjeggkreproblematikk

Innspill fra utstillere til Driftskonferansen 2019.

Published

Eiendomsbransjen har i dag et stort fokus på å løse problemene rundt skjeggkreproblematikken. Fokus er på giftfrie behandlingsmetoder og utvikling av elektroniske løsninger. Pelias Norsk Skadedyrkontroll er markedsledende på metodikk, forskning og utvikling av praktiske giftfrie løsninger for sine kunder.

Pelias er et av Norges største selskap innen skadedyrbekjempelse startet i 1987. De har over 200 ansatte, spredt i alle landets fylker med høy faglig kompetanse på sine autoriserte teknikere.

Pelias utfører:

  • Skadedyrkontroll og bekjempelse
  • Mattrygghet – TryggMat
  • Hygieneservice - Våtromservice
  • Fuglesikring
  • Radon
  • Sopp og råtesanering
  • Byggeteknisk utbedring av skader forårsaket av skadedyr

Foretrukket fagmesse

- Driftskonferansen er vår foretrukne fagmesse innen eiendom av flere grunner. Her møter vi bransjefolk som er nysgjerrige på innovative løsninger, som kan sitt fag og har en interesse av å gjøre seg kjent med aktørene på markedet. Vi har knyttet mange gode kontakter på Driftskonferansen hvor vi samarbeider med flere av disse i dag, forteller salgssjef i Pelias Kim Arbøll.

Pelias har en stor markedsandel på næringsbygg i Norge og har spesialisert seg  på skjeggkrebehandlinger.

Løsningsorientert skadedyrbekjempelse

I april 2016 tegnet Pelias, gjennom Boalliansen en avtale med Boligsameiet Bergensveien 4 i Oslo. Sameiet hadde i flere år hatt store utfordringer med skadedyr, og ønsket å prøve ny leverandør.

- Sammen fikk vi ryddet opp i de seksjonene som hadde problemer, og vi har hatt et veldig godt samarbeid med styret for å informere og forebygge, sier Arbøll.

Styret har valgt å inngått en totalavtale mot alle typer skadedyr. Dette for å styrke det forebyggende arbeidet og for å hjelpe beboere med en utfordrende situasjon.

Nye løsninger

Når det gjelder veggedyr, er en av utfordringene for beboere prisen på sanering. Selv om Pelias gjennomførte saneringene, dekket av boligsameiet, satt beboere igjen med regningen for transport av møbler og leie av frysecontainer.

- Styreleder tok da kontakt for å prøve å finne en løsning på dette. Sammen har vi laget et opplegg for å kutte utgiftene til beboere, sier Arbøll.

I Sammenheng med å søke giftfrie løsninger har varmebehandling vist seg å være et godt supplement i enkelte konstruksjoner. FOTO: Pelias

Bygget varmerom i kjeller

Det har blitt vanlig for bransjen å søke giftfrie løsninger. I den forbindelse har varmebehandling vist seg å være et godt supplement i enkelte konstruksjoner.

- Løsningen vi valgte i dette tilfellet, var å bygge et varmerom i borettslagets kjeller. Slik kan beboere få bukt med insektene i møbler og løsøre, uten ekstra kostnad, forklarer Arbøll.

Det eneste beborere må passe på, er å pakke inn møbler og løsøre før de flytter dette til varmerommet, for å ikke spre dyrene i oppgangen.

Boligsameiet tar kun betalt for strøm og organiseringen, noe beboere sparer store summer på. Rommet varmes opp til 60 grader C. Dette er ett eksempel på at vi og ansvarlige for bygget, sammen kan finne gode løsninger på utfordringene vi står ovenfor.

- Pelias Norsk skadedyrkontroll AS, står klare for å bistå nye og gamle kunder. Ta kontakt for et uforpliktende pristilbud eller rådgivning, avslutter Arbøll med et smil.

I denne serien presenterer vi utstillerne til Driftskonferansen 2019

DRIFTSKONFERANSEN er Norges største konferanse om forvaltning, drift og vedlikehold. Arrangementet avholdes på Color Magic 18.-20. september 2019.

Meld deg på her!
Powered by Labrador CMS