VARME

Høye strømpriser gir hete dager i varmebransjen

Strømprisene holder seg høye. Det betyr gode dager for aktørene i varmebransjen, som i mai samles på Color Magic.

Published

– Det har vært intet mindre enn et kvantesprang når det gjelder etterspørselen etter vannbåren gulvvarme, sier teknisk sjef i Roth Norge, Knut Olav Knudsen.

Fin utvikling

Selskapet er en av utstillerne på Varmeteknisk konferanse som arrangeres ombord på Color Magic 11. – 13. mai. Konferansen er treffpunktet for deg som er opptatt av energitekniske løsninger i bygg.

På kryssingen fra Oslo til Kiel får du anledning til å møte en rekke ressurspersoner, du får mulighet til å knytte nye kontakter, møte leverandører og få nyttig innsikt gjennom konferansens fagprogram. En av utstillerne som du møter om bord er altså Roth Norge.

– Fokuset på vannbåren varme har vært skralt i nesten en hel generasjon, men nå er mange i en nesten desperat jakt på alternative oppvarmingskilder. Mange ser derfor på vannbåren varme som et spennende alternativ, noe som gir svært høy etterspørsel etter våre produkter, sier Knudsen, som forteller at de har hatt en positiv utvikling gjennom hele 2021 og så langt i år.

– Hvordan utviklingen fortsetter er alltid vanskelig å si tidlig i et år, men så langt i år har vi en fin utvikling, sier Knudsen.

Krevende varetilgang

En som har vært mange ganger på Varmeteknisk konferanse er Henrik Rosenquist, salgssjef hos Enwa. Han kan fortelle om travle dager.

Henrik Rosenquist.

– Vi klager ikke. Vi har masse å gjøre, men det som begynner å bli en utfordring er å få fatt i produkter. Både råvaretilgang og tilgangen på elektronikkomponenter begynner å bli en utfordring, sier Rosenquist.

Han forteller at dette har vært en utfordring under hele pandemien og at det har blitt stadig mer krevende.

– Men vi har heldigvis veldig god kontakt og gode relasjoner til våre kunder og samarbeidspartnere som er flinke til å legge inn bestillinger i god tid før levering. Fortsatt klarer vi oss derfor, men jeg er spent på hvordan den helt meningsløse invasjonen av Ukraina slår ut. Jeg tviler på at det blir noe bedre, sier Rosenquist.

En perfekt arena

Rosenquist forteller at han har vært med på Varmeteknisk konferanse og Driftskonferansen så mange ganger at han har mistet oversikten.

– Vi er veldig glade for at vi endelig kan møte kunder og samarbeidspartnere igjen. Vi kommer derfor til å delta på en rekke konferanser og messer i år, sier Rosenquist.

Én av grunnene til at de deltar på overfarten mellom Oslo og Kiel er det Rosenquist beskriver som en perfekt arena.

– Lokasjonen er kjempefin. Man er konsentrert på et lite område, noe som gjør at vi får møte hundre potensielle kunder og samarbeidspartnere på bare to dager. Skulle jeg gjort det samme i hverdagen ville det tatt meg to måneder, sier Rosenquist.

Han forteller at de på konferansen kommer til å vise frem et bredt spekter av sine produkter.

– Vi har også brukt mye tid og ressurser på å utvikle en ny nettside, som vi for øvrig er veldig stolte av. Der finner man alle produkter og nyheter fra oss. Vi kommer derfor til å markedsføre den, sier Rosenquist.

Prefabrikkerte skap

Knudsen hos Roth Norge forteller at de kommer til å vise frem en stor del av sin produktportefølje, men at en viktig del av utstillingen vil være prefabrikkerte skap.

– Vi opplever at dette er noe som etterspørres i stadig større grad. Dette er derfor et satsingsområde for oss og noe av det vi kommer til i vise frem på konferansen, sier Knudsen.

Varmeteknisk konferanse arrangeres 11.-13. mai om bord på Color Magic.

Powered by Labrador CMS