RØRLEGGERVEKST: I dag er de fleste av kundene kuldemontører, men på sikt regner Joakim Reintz Søgård (til venstre) og Marius Hugo Sandem med at det blir enda flere VVS-entreprenører på kundelisten.
RØRLEGGERVEKST: I dag er de fleste av kundene kuldemontører, men på sikt regner Joakim Reintz Søgård (til venstre) og Marius Hugo Sandem med at det blir enda flere VVS-entreprenører på kundelisten.

VARME

Tequs-eventyret fortsetter

Tequs innleder samarbeid med Hillco Kulde AS.

Published

Tequs og Hillco Kulde AS har innledet samarbeid og skal hjelpe hverandre med å få fart på et mulig internasjonalt varmepumpeeventyr fra Norge.

Tequs har som mål å gjøre CO2-varmepumper mer anvendelig og tilgjengelig for flere enn hva som er mulig i dag.

 Når det gjelder det norske markedet så vil Hillco Kulde AS kun opptre som agent og ikke distributør. Levering og fakturering vil skje direkte fra Tequs. Målet er å holde prisen på produktene så lave som overhodet mulig samtidig som kundeservicen skal holdes på et upåklagelig høyt nivå, heter det i en pressemelding fra selskapet.

 Enklere CO2-maskiner

 – Helt siden jeg startet å studere kulde- og varmepumpeteknikk har jeg sett et stort forbedringspotensial i produktene som har blitt utviklet, spesielt med tanke på CO2-maskiner. Ved å utnytte mulighetene i teknologien som faktisk finnes, kan man lage mye bedre og enklere CO2-maskiner enn det som er tilgjengelig i dag. Det er det vi har gjort i Tequs, sier Marius Hugo Sandem, teknisk sjef i Tequs.

 Mindre komplisert

 – CO2-varmepumper har vært for kompliserte og derfor lite tilgengelig i mindre industrielle ytelser. Noen av nøkkelfaktorene var å få ned fotavtrykket slik at de kommer gjennom smale dører og inn i tekniske rom, og forenkle installasjonen for å få ned prisen til sluttkunden, sier Joakim Søgård, daglig leder i Tequs.

 Hillco Kulde har fulgt selskapet over lang tid.

– Det er og har vært mange kompetente teknikere involvert i dette prosjektet fra rundt omkring i hele Europa som vi kjenner godt til. Det er store solide aktører som er dypt involvert og som har et tungt internasjonalt renommé når det gjelder kvalitet innenfor produksjon av varme- og kjøleutstyr. Det gjør at vi tar Tequs inn sammen med kjente merkevarer som Rivacold, sier Espen Torstenrud, daglig leder i Hillco Kulde AS.

Powered by Labrador CMS