Ny styreleder i Norsk Byggtjeneste AS

Det ble avholdt generalforsamling i Norsk Byggtjeneste AS 24. april og Erik Øyno er valgt til ny styreleder.

Published

Erik Øyno fra Protan AS overtar oppgaven som styreleder i Norsk Byggtjeneste AS fra Carl Otto Løvenskiold som har vært styreleder siden mai 2022. Han vil lede et styre med bred erfaring fra byggevareindustrien og byggevarehandelen som vil sikre en positiv utvikling av selskapet, til det beste for hele byggenæringen.

Ny styreleder fra leverandørsiden 

Erik Øyno er til daglig konsernsjef i Protan AS. Med 900 ansatte og en omsetning i 2022 på 2,5 mrd NOK er de verdensledende innen membranteknologi. Øyno var tidligere konsernsjef i Byggmakker i perioden 2001 – 2005. Han har siden mai 2022 sittet som styremedlem i Norsk Byggtjeneste AS. 

– Jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven som styreleder og jeg ønsker å bidra til at Byggtjeneste kan bringe miljø- og produktdata fra alle mulige produsenter til alle aktuelle brukere og aktører i byggenæringen. Vi skal skape et åpent NOBB gjennom å forenkle prosesser knyttet deling og integrering av dataene i kundenes forretningsprosesser, sier Erik Øyno.

Takker av

– Jeg ser frem til å jobbe med Erik som har markert seg som en tydelig stemme for ytterligere utvikling av NOBB-plattformen og dens verdiforslag til hele byggenæringen, sier Mikkel Nielsen adm. dir. i Byggtjeneste. 

– Samtidig vil jeg takke Carl Otto for hans stødige lederskap i de store moderniseringene Byggtjeneste har vært gjennom. Jeg er også glad for at han fortsetter i styret, avslutter Mikkel Nielsen.

Det nye styret

  • Erik Øyno, konsernsjef Protan AS 
  • Stig Morten Engen, adm. dir. Rockwool AS 
  • Jøns Sjøgren, CEO Byggevareindustriens forening 
  • Erik Westby Tønnesen, CEO Optimera AS 
  • Carl Otto Løvenskiold, konsernsjef Løvenskiold Handel AS 
  • Audun Løhre, CEO Gausdal Landhandleri AS
Powered by Labrador CMS