LEILIGHETER: Tore Gunnar Kongshaug i Molde VVS forteller om et godt marked i romsdalsbyen, spesielt med nye rekkehus og rehabilitering.
LEILIGHETER: Tore Gunnar Kongshaug i Molde VVS forteller om et godt marked i romsdalsbyen, spesielt med nye rekkehus og rehabilitering.

VARME

Vannbåren varme på liten plass

MOLDE: Tore Gunnar Kongshaug selger mange varmesentraler som trenger liten plass. – Det er rart at det ikke er blitt enda mer fokus på hvor dyr strømmen er blitt, sier han.

Published

– Plassbesparende og visuelt pent, sier sjefen i Molde VVS.

Han snakker om varmesentralene som han selger, ikke minst til husleverandøren Solstrand Boliger.

Boligprodusenter selger flest

Tidligere i år fortalte Jan Håvard Bratlie i Varmetema hvordan han hadde fått rørleggerne til å selge varmesentralene sine – Alfasentralen – men at det fremdeles er boligprodusentene som selger de fleste.

Molde VVS er en av rørleggerbedriftene som monterer desidert flest.
– De blir innebygd i veggen og tar liten plass. Dette er enkelt og greit. Vi selger en god del i året av dem, og da er det viktig at de fungerer, sier Tore Gunnar Kongshaug.

Det er først og fremst i rekkehus – nye boliger til både salg og utleie – at han leverer sentralene.
– Husleverandøren vil ha dem. Du har jo med fra tek17 at hvis du skal kutte ut pipe, så er det krav om at du må ha vannbåren varme eller et annet alternativ. Den sentralen vi bruker, har i tillegg fordelen at den kan knyttes opp mot en varmepumpe og spare strøm på den måten, understreker han.

Pris-overrasket

Kongshaug synes det er rart at ikke enda flere er enda mer opptatt av de høye strømprisene. Kanskje skyldes det at Romsdal har sluppet billigere enn Østlandet store deler av høsten.

Samtidig er det ikke alle slags varmepumper som er god butikk, ser han:

– Der du har en familie som har hatt vedfyring før og setter inn luft-til-luft-varmepumpe ser vi jo tendensen til at strømforbruket går opp, sier han.

I Molde er byggeaktiviteten i ferd med å strekke seg i retning det nye sykehuset som skal bygges.

– Vi ser at eneboliger er minkende, og villaanlegg er litt minkende i firmaet vårt – det er rekkehus det går mye i for vår del. Leiligheter på rundt 100 kvadratmeter, forteller Kongshaug.

Han forteller om et marked som er veldig bra.
– Vi føler oss veldig heldige. Også på rehabilitering, sier han.

Generelt har han inntrykk av at alle i bransjen i Molde har nok å gjøre.

Mange Bademiljø og Comfort

Og bransjen i Molde, den består av mange. Ikke minst innenfor VVS Norge. Molde VVS er med i Comfort.

– Det er tett mellom både Bademiljø og Comfort. Vi er godt representert i området her – kanskje er det bitte litt for tett, synes han.

– Det er tre Bademiljø rundt her, og én i Elnesvågen. I Comfort er det oss, og så er det Comfort i Elnesvågen, Eide og Averøy, ramser han opp.

Varmetema, som leverer sentralene, er ikke VVS Norge-leverandør.

– Vi bruker dem fordi husleverandøren ønsker produktet. Så er den plassbesparende, og det har gått veldig bra. Den går inn i en firtoms vegg. Det skal godt gjøres at et helt varmesystem går inn i en firtoms vegg, men dette blir veldig ryddig og greit, sier Tore Gunnar Kongshaug.

Powered by Labrador CMS