MOMEK: Driftssjef Alexander Johansen og daglig leder for MOMEK Civil, Gøran Nerdal, kunne i desember avsløre at en milepæl er nådd.
MOMEK: Driftssjef Alexander Johansen og daglig leder for MOMEK Civil, Gøran Nerdal, kunne i desember avsløre at en milepæl er nådd.

Har rundet milliarden i omsetning

MOMEK kunne i desember annonsere at omsetningen for 2023 har rundet milliarden. Dette er en milepæl for MOMEK, og første gang i konsernets 25-årige historie at omsetningen har nådd et slikt nivå.

Published Last updated

Året 2023 har vært «all-time-High» for MOMEK med betydelig aktivitet i konsernet. Nå i desember ble det klart at MOMEK har rundet den magiske milepælen. 

På arrangementet «MOMEK Pitstop» var mange av konsernets ansatte samlet for nyheter, inspirasjon og underholdning. Det var under presentasjonen av konsernets drift at driftssjef for konsernet Alexander Johansen, og daglig leder for MOMEK Civil, Gøran Nerdal, kunne røpe nyheten om at konsernet nå hadde rundet én milliard i omsetning. 

Konsernsjef Roger Skatland og eier Wiggo Dalmo er meget fornøyde med utviklingen.

– Målrettet arbeid, og et fantastisk samspill har gitt resultater. Vi er svært takknemlig for tilliten fra våre kunder, og den enestående innsatsen som alle ansatte i alle ledd har lagt ned, sier Wiggo Dalmo

Konsernet har opplevd jevn vekst gjennom 25 år, men den siste tiden så har veksten skutt fart. Fra en omsetning på 700 millioner i fjor så har man nå tippet milliarden.

– Et solid fundament i bunn med service og vedlikehold mot prosessindustrien har gitt MOMEK muligheten til å utvikle seg i flere markeder, og MOMEK opplever vekst i flere av disse, sier Roger Skatland.

I dag er MOMEK en stor leverandør også mot gruve- og bergverksindustrien, havbruk samt olje og gass. I 2023 så har MOMEK ansatt 100 mennesker for å møte behovet, og konsernet teller nå 550 ansatte.

– Vi har rekruttert og bygget organisasjonen strategisk for å møte planlagt vekst. Samtidig så har vår satsning mot gruveindustrien i Sverige vært vellykket, og vi har et stort verksted der i Gällivare. I tillegg så har vi fått et godt fotfeste i leverandørkjeden innen olje og gass sier konsernsjef Roger Skatland.

Den strategiske satsningen innen flere markeder har resultert i at også 2024 ser ut til å bli et godt år. Produksjonsverkstedet i Mo i Rana har allerede sikret kontrakter som gir god aktivitet neste år. 

I tillegg har MOMEK Services utvidet sin avdeling i Mosjøen med 20 nye ansatte, og opplever også der god pågang på ordrer. I tillegg har konsernet flere store utviklingsprosjekter innen robotikk og 3D-printing innen forskjellige industrier.

– Vi opererer med sunne marginer, og bygger egenkapital for å satse videre. Vi har en strategisk god posisjon både geografisk og markedsmessig. Vi synes fremtiden er spennende, og vi ønsker å være med på å utvikle fremtidens industri, avslutter Wiggo Dalmo.

Powered by Labrador CMS