Thomas Fransrud, sjef for aktivitet og kompetanse i NemiTek er programleder i den nye podcasten NemiNerd. Foto: Casper Rodvelt

NemiTek lanserer podcasten NemiNerd

Første episode er tilgjengelig tirsdag 24. september.

Published

NemiNerd er en podkast som dypdykker i fagtemaer for energi-og miljøteknikk i bygg. Før serien går videre i mer dyptgående fagelementer, får lytterne en lettbeint introduksjon til aspektene som har innvirkning på det som kalles energismarte bygg.

- Det skal være lett å gjøre byggene våre gode og effektive, men det er svært viktig med ydmykhet og god forståelse for kompleksiteten. Etter hvert vil vi sette enda større fokus på de tradisjonelle VVS-fagene, Ventilasjon-, Varme- og Sanitærteknikk sier podcastens programleder Thomas Fransrud, sjef for aktivitet og kompetanse i NemiTek (Norsk VVS Energi- og Miljøtekniske Forening). 

Stort bibliotek

Foreningen har et stort bibliotek med faglitteratur, og nå vil dette også tilgjengeliggjøres gjennom podcasten. I dag kan fagstoffet leses i digital form på kompetansebiblioteket.no eller som papirbøker, men med podcasten vil innholdet få en ny dimensjon.

- Vi ønsker å gi bransjen en mulighet til å få faglig påfyll i øret, samtidig som vi vil ha intervjuer med mange flinke eksperter og meningsbærere i bransjen og samfunnet for øvrig, sier Fransrud. 

Faglig og sosial møteplass

Dersom podcasten skaper faglig innsikt, diskusjon på foreningens nettsider, eller over lunsjen i kantiner rundt omkring i landet har foreningen oppnådd mye av det som den ønsker å bidra med. 

- Vi er en faglig og sosial møteplass for alle som er involvert i energi- og miljøtekniske forhold i norske bygg, og denne podcasten er med på å støtte opp under dette, selv om vårt hovedfokus er all den gode aktiviteten vi har i våre lokallag over hele landet. 

- Kall oss gjerne din "faglige bestevenn". Abonner på podkasten og snakk om den med vennene dine! Energi- og Miljøteknikk i bygg er noe som berører oss alle sammen, legger Fransrud til.

Podcasten kan streames på nemitek.no i tillegg til plattformene Google Podcast, Apple Podcast og Spotify.

Første episode er nå tilgjengelig og kan høres her:

Powered by Labrador CMS