Rambøll har kjøpt datasenterkonsulentfirmaet EYP Mission Critical Facilities (EYPMCF).

PRESSEMELDING

Rambøll kjøper konsulentfirma

Rambøll har kjøpt datasenterkonsulentfirmaet EYP Mission Critical Facilities (EYPMCF).

Published

EYPMCF er pionerer innen strategi, planlegging, design og igangsetting av datasentre, og rådgir kunder over hele verden i spørsmål om lagring og sikring av forretningskritiske digitale miljøer. Med oppkjøpet av selskapet har Rambøll nå mer enn 100 dedikerte datasentereksperter globalt, og forventer at inntektene fra datasenterkonsulenttjenester vil nå rundt 540 millioner norske kroner innen 2025.

Selskap med tung domenekunnskap

–Vi er veldig glade for å kunne ønske EYPMCFs eksperter velkommen til Rambøll, sier Michael Simmelsgaard, Chief Operating Officer, i Rambøll.

– I mer enn to tiår har Rambøll levert eksperttjenester for miljø, vann, energi og bygg til datasentre som hjelper våre kunder med å designe, konstruere og vedlikeholde energi- og vanneffektive løsninger over hele verden. Med EYPMCF får vi også et selskap med tung teknisk domenekunnskap innenfor datasentre, som vil styrke vår rådgivning innen integrerte, innovative datasenterløsninger og styrke Rambølls posisjon i toppen blant internasjonale datasenterkonsulenter, sier han.

For Rick Einhorn, Managing Partner hos EYPMCF, gir oppkjøpet også store muligheter for det USA-baserte selskapet.

– Ved å gå sammen med Rambøll får vi en fantastisk mulighet til å utvide våre konsulent- og ingeniørtjenester til vår eksisterende globale kundebase, og som bringer vår tekniske ekspertise inn i Rambølls eksisterende og fremtidige kunder i 35 land over hele verden. Rambøll er sterkt opptatt av å støtte den bærekraftige utviklingen av datasenterindustrien, noe som henger godt sammen med vår egen holdning til hvor avgjørende det er å redusere datasentrenes klimafotavtrykk på samfunnet vårt, sier han.

Forventet årlig vekst

Datasenterindustrien vokser allerede raskt og vil styrkes ytterligere i tiden etter koronapandemien, når globalt dataforbruk forventes å fortsette å øke med rundt 25 % per år. I Danmark står datasentre i dag for nesten 3 % av strømforbruket, som i løpet av de neste 10 årene forventes å øke ti ganger. Det er derfor viktigere enn noen gang å forbedre industriens klimafotavtrykk med klimavennlige løsninger og energibesparende design.

– To store trender former vår verden i dag: klimakrisen og digitaliseringen av samfunnet, sier Michael Simmelsgaard.

Powered by Labrador CMS