AVTALE: Lindab og Trox Auranor, her representert ved COO Erik Iversen i Lindab (til høyre) og Trox Auranors Manager order entry, Bjørn Dyrud, har nettopp inngått en ny storavtale.

VENTILASJON

Inngår ny gigantavtale: – Dette er neste steg for oss

Ventilasjonsgiganten Lindab har valgt seg en ny hovedpartner i sin nye storavtale. Stikkord er kortreist, leveringssikkert og konkurransedyktighet i fremtiden.

Published

Selskapet Lindab melder torsdag at de har valgt Trox Auranor som sin foretrukne leverandør av lufttekniske produkter.

I en pressemelding skriver de at de ønsker å forsterke sin posisjon i både prosjekt- og servicesegmentet, og velger nå å kjøpe en større andel av det lufttekniske sortimentet eksternt. Da falt valget på Trox Auranor, som har sin egen fabrikk på Jaren.

– Mer slagkraftig

– Hvorfor falt valget på Trox?

– Vi har hatt en tung satsing på lufttekniske løsninger og dette er neste steg for oss. Dette vil gjør oss enda mer slagkraftig i det segmentet. I tillegg handler dette om bærekraft, sier salgssjef for ventilasjon i Lindab, Stefan Myhre Pettersen, til Nemitek.

Lindab er et ventilasjonsselskap med ti avdelinger i Norge. Internasjonalt har selskapet 5.000 ansatte i 24 land og hovedkontor i Sverige.

I en pressemelding sier Erik Iversen, COO i Lindab, at de kunne spothandlet mange av komponentene og løsningene rundt omkring i verden.

– Men vi ønsker å handle kortreist og bærekraftig. Derfor har vi valgt Trox Auranor som vår prioriterte leverandør på lokalproduserte lufttekniske produkter i Norge, sier Iversen.

Selskapet understreker at de fortsatt kommer til å satse på egne systemløsninger, som for eksempel Lindab X Airthings, brannspjeld-systemer og storkjøkken.

– Avtalen komplementerer vårt produktsortiment og gjør oss til en enda mer komplett aktør i markedet, sier Iversen.

Bedre på rehab/service

– Hva betyr denne avtalen helt konkret for Lindabs kunder?

– Vi har jo hatt et bredt spekter på lufttekniske løsninger, men med denne avtalen vil vi nå bredere, spesielt i rehab/service-markedet. Det er ikke til å stikke under en stol at Trox har vært en «storebror» på lufttekniske løsninger i Norge, og med denne avtalen får vi kjente produkter i vårt sortiment som kundene allerede er vant med. Det er en kjempefordel for oss, sier Pettersen.

Krav og regler i forhold til miljøregnskap og flere grønne løsninger blir for øvrig et stadig større poeng i mange bransjer.

Pettersen i Lindab legger ikke skjul på at også de må ruste seg for fremtiden. Og at denne avtalen er en del av et større bilde.

– I fremtiden vil jeg tro at det opereres med to regnskap, ett for CO2-avtrykket for et bygg, og ett for det økonomiske. Her blir det altså viktigere og viktigere at Lindab har et så lavt avtrykk som mulig. I avtalen med Trox handler det blant annet om at vi får produsert deler i Norge, og ikke må importere dem fra Tsjekkia og Italia. Dette er kortreist, leveringssikkert og alle EPD-er på plass. Vi må være konkurransedyktige, også på miljø, avslutter salgssjef for ventilasjon i Lindab, Stefan Myhre Pettersen.

– Opptatt av det samme

Med denne avtalen blir for øvrig Lindab en av de største kundene til Trox Auranor.

– Vi er både stolte og glade for at Lindab har valgt TROX Auranor som hovedleverandør. Vi opplever at Lindab er opptatt av mye av det samme som oss – den beste kundeopplevelsen og å skape gode arbeidsplasser. sier Manager order entry i Trox Auranor, Bjørn Dyrud, i pressemeldingen.

– Dette er i tillegg til at begge bedriftene har satt bærekraft høyt på agendaen, legger Dyrud til.

Powered by Labrador CMS