Foto: Link Arkitektur

Nye Horten vgs. vant internasjonal pris

Prisen ble tildelt for «Beste offentlige byggeprosjekt – designfase» på BREEAM Awards 2019.

Published

Sent mandag kveld gikk nye Horten videregående skole seirende ut av konkurransen i kategorien «Beste offentlige byggeprosjekt – designfase» (Public Sector – Design Stage Awards) blant mer enn 50 europeiske byggeprosjekter. Utdelingen fant sted i London i regi av BREEAM Awards.

– Dette er ny milepæl i pioneerprosjektet nye Horten videregående skole. Prisen bidrar til å ytterligere sette Horten og Vestfold på kartet som Norges grønneste fylke, og dette gjør meg stolt og glad. Gratulerer til alle involverte, til Horten, og til elever og lærere som får gleden av Norges mest innovative og miljøfokuserte videregående skole fra høsten 2019, sier fylkesordfører Rune Hogsnes.

Eiendomssjef Christian Thorsen Egeberg FOTO: Marita Nilsen, VFK

Eiendomssjef Christian Thorsen Egeberg tok imot prisen på vegne av Vestfold fylkeskommune.

– Tildelingen av BREEAM Awards 2019 for «Beste offentlige byggeprosjekt – designfase» anerkjenner den innsatsen Vestfold fylkeskommune som byggherre, skolen og Veidekke med sine samarbeidspartnere har gjort, sier Egeberg.

Juryen har i sin begrunnelse lagt særlig vekt på at prosjektet er innovativt og gir ringvirkninger ut over selve bygget. – Det er et bevis på at å sette høye miljøkrav til byggeprosjekter er viktig også for lokale og regionale forhold, sier Egeberg.

NORGES HØYEST MILJØKLASSIFISERTE UTDANNINGSBYGG 

I mai 2018 kom sertifikatet som bekreftet at prosjekt nye Horten videregående skole oppnår sertifiseringsnivået BREEAM Outstanding for design- og prosjekteringsfasen. Skolen bygges som plusshus og blir Norges høyest miljøklassifiserte utdanningsbygg.

Prosjektet har tidligligere blitt nominert og vunnet flere klima- og miljøpriser. I oktober 2017 ble den nye skolen nominert og ble med til sluttrunden i "Årets lokale klimatiltak 2017" i regi av KS Kommunesektorens organisasjon og Miljøstiftelsen ZERO.

I November samme år vant prosjektet «Veidekkes miljøpris» for sine ambisiøse miljø- og klimamål.

Klar til skolestart i 2019 – med egen tannklinikk

Prosjektet ligger godt i rute til skolestart i 2019. Nye Horten videregående skole blir på 18 000 kvadratmeter fordelt over fire etasjer. Bygget blir tilpasset ca. 1200 elever og 200 ansatte.

Organiseringen av bygningen er rasjonell, åpen og inkluderende for elever og besøkende med et stort oversiktlige fellesrom som gir et fint innblikk i skolen og god oversikt hvor det er lett å orientere seg. Sentrum tannklinikk samlokaliseres også med den nye skolen. Den blir liggende i fjerde etasje og har egen inngang fra Strandpromenaden

Når nye Horten videregående skole er ferdig vil fylkeskommunen ha investert nærmere 3 milliarder kroner i bygg de siste 10 årene.

Powered by Labrador CMS