KONTRAKT: Wavin skal levere 22.000 Calefa II-enheter til Vestforbrænding fra i år og de neste fem årene.

Wavin med rekordkontrakt i Danmark

Wavin har vunnet det hittil største tilbudet i offentlig anbud på fjernvarmeløsninger i Danmark. Wavin levere totalt 22.000 Calefa II-enheter til Vestforbrændingen, Danmarks største avfall- og energiselskap.

Published

Vestforbrændings utvidelse av fjernvarmenettet er en del av selskapets samlede Varmeplan 2030, som skal koble opptil 39.000 husholdninger i syv kommuner til fjernvarmenettet i de kommende årene. I forbindelse med utvidelsen er det offentliggjort at Wavin skal levere 22.000 Calefa II-enheter fra 2024 og de påfølgende fem årene.

Tom Ole Stenberg, teknisk sjef VVS Wavin Norge.

– Dette understreker ikke bare Wavins posisjon som en av de ledende aktørene innen fjernvarme, men det viser også at våre produkter og løsninger blir anerkjent blant de beste i bransjen. Calefa II representerer ikke kun en innovativ teknologisk løsning, men også et miljøtiltak som bidrar til å redusere CO2-utslipp og øke energieffektiviteten, sier Tom Ole Stenberg, teknisk sjef VVS Wavin Norge.

20 års erfaring med fjernvarmeløsninger

De siste årenes stigende energipriser og skjerpede krav til å redusere CO2-utslipp har akselerert overgangen fra fossile brensler til fjernvarme. Wavin har levert fjernvarmeløsninger til danske boliger i mer enn 20 år og til norske boliger i 15 år. Det nylig vunnet anbudet for Vestforbrænding er en milepæl som understreker selskapets posisjon innen fjernvarmeløsninger.

– Å vinne dette anbudet er ikke bare en anerkjennelse av kvaliteten på våre produkter, det er også en godkjenning av vår dedikasjon til å yte rådgivning og levere løsninger som oppfyller individuelle kunders behov og krav på best mulig måte. Det er en stor tillitserklæring fra Vestforbrænding, og vi ser frem til å løfte oppgaven, forteller Henrik Brogens, salgssjef for VVS Wavin Danmark.

Høy kvalitet og økt energieffektivitet

Kravene til leverandøren inkluderte blant annet å sikre leveransen av fjernvarmeenheter i opptil 15 år etter faktisk overtakelsesdato samt å tilby en garantiperiode på enhetene på fem år. Vestforbrændingen, med sine 450 medarbeidere, ser også fram til samarbeidet.

    – Det er et stort prosjekt som stiller store krav til tilbydere og leverandører. Vår utvidelse av fjernvarmenettet er et viktig skritt i vår misjon om å levere fremtidssikrede og mer effektive energiløsninger til våre kunder, forteller Per Wulff, områdeleder for Vestforbrændings fjernvarme og avslutter:

– Det er avgjørende for Vestforbrænding å finne leverandører og partnere som kan levere høy kvalitet på løsninger så vel som rådgivning, slik at vi kan oppfylle våre mål om redusert CO2-utslipp og økt energieffektivitet.

Powered by Labrador CMS