NemiTek og Rehva søker vvs-eksperter til innsats mot Covid-19

Skal utveksle og samle kunnskap om virusoverføring - relevant for VVS-yrket.

Published Last updated

- REHVA COVID-19 Task Force er en av arbeidsgruppene som tilhører REHVA Technology and Research Committee. Gruppens hovedformål er å utveksle og samle kunnskap om virusoverføring - relevant for VVS-yrket. Arbeidsgruppen skal også diskutere og foreslå oppdateringer av REHVA COVID-19 veiledningsdokumentet, forteller professor Guangyu Cao ved Institutt for energi- og prosessteknikk ved NTNU som leder arbeidsgruppen på vegne av NemiTek i Rehva.

NemiTek er en del av Rehva som er en paraplyorganisasjon for alle europeiske HVAC-foreninger.

Arbeidsgruppen ble opprettet i mars 2020 etter mange forespørsler fra VVS-ingeniører og bygningsledere om råd for hvordan man kan betjene VVS-systemer for å redusere risikoen for smitte i bygninger. Flere medlemmer av innsatsstyrken var med på å signere det åpne brevet som ble sendt til WHO (initiert av Milton og Morawska) - et stort skritt for anerkjennelse av luftbåren overføring av viruset.

- Arbeidsgruppen gir hyppige oppdateringer om hovedveiledningsdokumentet i møtet som holdes omtrent en eller to ganger i måneden. Arbeidsgruppen har også invitert eksterne eksperter til å delta som gjester for å dele metodikk og erfaring, sier Cao.

NemiTek søker nå flere som kan være med i arbeidsgruppen.
- Å gi nyttig informasjon som kan bidra til veiledningsdokumentet er en tverrfaglig øvelse. Derfor ønsker vi en gruppe bestående av mennesker med ulik kompetanse for å få et bredt perspektiv på temaet. Gruppen bør inneholde ekspert fra flere områder som i REHVA Task Force, blant annet innenfor ventilasjon, inneklimakvalitet, filter, varmegjenvinning, mikrobiologi og smittevern, oppsummerer Cao.

Ønsker du å delta i arbeidsgruppen, send en e-post til guangyu.cao@ntnu.no.

Powered by Labrador CMS