Japansk milliardkonsern kjøper seg inn i norsk selskap

Fujitsu General Japan utvider sin virksomhet i Europa og tar et betydelig skritt inn i det norske markedet.

Published

Fujitsu General Japan har kjøpt 67 prosent av Kløver Vest Holdings AS (KVH), morselskapet til FJ Klima Norge AS (FJ) og ACsenteret AS (ACS), en av sine europeiske distributører, heter det i pressemeldingen.

– Det er ikke hver dag et børsnotert japansk milliardkonsern kjøper et norsk selskap for å komme tettere på sine kunder og legge til rette for å bidra enda mer i klimakampen. Vi er svært stolte av det vi har oppnådd gjennom vårt snart 10 år lange samarbeid med Fujitsu General. Vi gleder oss nå veldig til å ta fatt på neste epoke, sier Geir Rune Larsen, daglig leder for FJ Klima.

– Vi har allerede hjulpet Fujitsu General med utvikling av flere produkter og løsninger, og er sikre på at vi i fremtiden kan bidra enda mer til å forbedre produkter, tjenester og løsninger både for det norske og det europeiske markedet, legger han til.

EU har identifisert økt bruk av varmepumper som et nøkkel tiltak for å redusere energiforbruket og nå sine ambisiøse klimamål. Varmepumpeteknologi bidrar til en mer energieffektiv oppvarming av bygninger, og hjelper med å redusere klimagassutslipp.

Fujitsu General, med sin sterke miljøprofil, arbeider for å tilby bærekraftige og energieffektive løsninger i tråd med EUs anbefalinger. Gjennom denne transaksjonen, som innebærer et enda tettere samarbeid med KVH gruppen, tar Fujitsu General sikte på å være en pådriver for grønn teknologi og bidra til en bærekraftig fremtid.

Europa står allerede for omtrent 25 prosent av Fujitsus salg av klimaanlegg. Gjennom datterselskapene FJ og ACS tilbyr KVH konsernet komplette løsninger til sine partnere og kunder på det norske markedet.

Kløver Vest Holdings AS, basert i Norge, har i overkant av 100 ansatte. Dets datterselskaper inkluderer FJ Klima Norge AS, ACsenteret AS og ACsenteret Trondheim AS, som er involvert i salg, installasjon og vedlikehold av varmepumper-utstyr, samt engrossalg til installatører, partnere og forhandlere.

Hva betyr dette for partnere og kunder av FJ Klima Norge AS:

  • Ledelsen, selskapets strategi og daglig drift forblir uendret. Eksisterende ledelse sitter igjen som eiere av 33 prosent av selskapet og har gjennom avtalen fortsatt betydelig innflytelse på videre utvikling og strategisk retning.
  • Med Fujitsu General hovedeiere vil FJ Klima Norge få en enda sterkere langsiktig plattform å bygge videre på og enda større synlighet i det norske markedet.
  • FJ Klima vil fremover få spennende muligheter til å påvirke utviklingen av innovative produkter og tjenester sammen med våre partnere og kunder.
Powered by Labrador CMS