PERMITTERING: Rørentreprenørene Norge-sjef Marianne W. Røiseland varsler om stor uro i markedet.

Flere bedrifter varsler permitteringer

15 prosent av medlemsbedriftene rapporterer at de trolig gjennomfører permitteringer i løpet av de neste tre månedene. – Uroen i markedet er stor, sier Marianne W. Røiseland, adm.dir. Rørentreprenørene Norge.

Published

NHO har nylig gjennomført en spørreundersøkelse blant medlemsbedriften. Av RørNorges medlemsbedrifter har 110 av 630 bedrifter besvart, det er en nokså høy svarprosent.

35 prosent av medlemsbedriftene til Rørentreprenørene Norge rapporterer om en nedgang i markedsutsiktene de neste seks månedene, men 11 prosent sier den er bedre og 54 prosent opplever den som uendret.

Samtidig sier 80 prosent at dagens markedssituasjon generelt er god eller tilfredsstillende, 21 prosent opplever den som dårlig.

Administrerende direktør Marianne W. Røiseland i Rørentreprenørene Norge.

15 prosent av medlemsbedriftene rapporterer at det vil bli gjennomført permitteringer de neste tre månedene.

Av de som ikke vurderer permittering opplyser 75 prosent at de opplever reduksjonen som midlertidig.

– Det var våre tall fra NHOs markedsundersøkelse for februar, sier Marianne W. Røiseland i pressemeldingen.

– RørNorges 13 avdelingsledere forteller om en del lokale variasjoner. I Vestfold går det så det griner, mens det i Telemark er trådt. I hyttemarkedet på Innlandet er det bråstopp, mens i Nord Norge støvsuger bedriftene arbeidsmarkedet for rørleggere.

– Generell virker det som om reduksjon i oppdrag er større i servicemarkedet enn i prosjektmarkedet. Det er mange som kjenner på både høye strømpriser og den generelle prisstigningen. Men det er samtidig mange som tar grep for å få ned strømutgiftene og installerer mer energieffektive løsninger. De ringer også rørleggeren.

– Skal vi beskrive situasjonen med ett ord, så er det; urolig, avslutter Røiseland.

Powered by Labrador CMS