En del av sommerstudentene i Oslo på oppstartssamling i juni.

Skal løse spennende prosjekter i sommer

I løpet av sommeren skal 113 engasjerte studenter planlegge sykehusbygg, utvikle internasjonale vannkraftløsninger, utrede byutvikling og delta i en rekke andre prosjekter hele 14 steder i Norge.

Published

Hvert år gjennomfører Multiconsult et sommerprogram hvor hoveddelen av studentene kommer fra ingeniørstudier ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og OsloMet. Studentene bidrar i en rekke prosjekter og oppdrag innen bygg, infrastruktur, byutvikling, vann, miljø, fornybar energi og geo i hele Norge.

– Gjennom sommerjobbprogrammet ønsker vi å gi studentene en unik mulighet til å jobbe med virkelige prosjekter innenfor deres fagområder og interesser. Vi ser frem til å se dem engasjere seg og bruke sine ferske kunnskaper til å løse flere spennende utfordringer for oss og samfunnet i løpet av sommeren, sier Kari Nicolaisen, konserndirektør HR og kommunikasjon i Multiconsult.

I år skal studentene bistå i planlegging av et bygg ved Nye Rikshospitalet i Oslo, vurdere utvikling av byområder på Økern i Oslo og ved en sykehustomt i Stavanger. En gruppe studenter skal vurdere hvordan vannkraftverk kan virke sammen med fornybar kraft fra sol og vind i Mosambik i Afrika, mens et annet mer lokalt prosjekt er planlegging av en bru i Vågå kommune. I tillegg deltar en gruppe studenter i diverse pågående prosjekter over hele Norge.

– I tillegg til de faglige utfordringene, vil det også være sosiale aktiviteter som grilling og bading på de fleste stedene. Vi håper studentene blir godt kjent med oss, og vi med dem. Hvert år gir vi også mange av studentene mulighet til fast jobb etter sommeren, forteller Nicolaisen, som legger til at Multiconsult jobber for å være stedet der kompetanse utvikles og trives.

Powered by Labrador CMS