Kjøper opp ytterligere et Buus-selskap

Nordic Climate Group vokser i Danmark og kjøper opp Buus Køle-Service ApS. Dette etter oppkjøp av både Buus Köleteknik og Buus Ice i 2023, alle selskaper lokalisert på Mors, Jylland.

Published

Med oppkjøpet styrker Nordic Climate Group sin posisjon i Nordvestjylland. Buus Køle-Service har en lang tradisjon med å levere kjøleløsninger til dagligvarebutikker og forhandlere, samt til industri- og forretningsvirksomhet i hele Nordvestjylland. Tidligere oppkjøpte Buus Køleteknik og Buus Ice fokuserer på produksjon og salg av ismaskiner.

Nordic Climate Group, som ble etablert i 2021, omsetter for fire milliarder svenske kroner og har ca. 1.500 ansatte i mer enn 80 lokale virksomheter i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Gjennom oppkjøpet har Nordic Climate Group Danmark nå ca. 160 ansatte.

Buus Køle-Service som ble grunnlagt i 2007 og har 19 ansatte, er kjøpt opp fra de tidligere aksjonærene Carsten Nilsen, Dennis Djernis og Kevin Rockell, som alle hadde like stor eierandel i selskapet.

Grunnlaget for Nordic Climate Groups virksomhet er en sterk lokal markedsposisjon. Det betyr at Buus Køle-Service i likhet med de andre selskapene i gruppen, fortsetter å jobbe med sitt lokale varemerke, tidligere eiere fortsetter i samme rolle og nåværende virksomhet, samt at kundeoppdrag prioriteres.

– Gjennom å bli med i Nordic Climate Group styrker vi våre relasjoner i detaljhandelen ytterligere, samtidig som vi ser store synergier i samarbeidet med de andre selskapene i gruppen, spesielt SA-AL Køleteknik som vi allerede har et godt samarbeid med, sier Carsten Nilsen administrerende direktør, Buus Køle-Service.

Fokuset på dagligvarebutikker og detaljhandel innebærer et høyt servicenivå og nærhet til kundene.

– Nordic Climate Group har et strategisk fokus på å øke andelen av servicerelaterte oppgaver. Det er en retning som passer svært godt med måten vi driver selskapet vårt på. Vi ser frem til å videreutvikle servicefokuset innenfor rammene av Nordic Climate Group, sier Dennis Djernis, servicesjef i Buus Køle-Service.

Nordic Climate Group er tydelig i sin innsats for å levere maksimal energieffektivitet og minimal miljøpåvirkning, noe som passer godt med Buus Køle-Service som er i forkant av overgangen til naturlige kjølemidler.

– Nordic Climate Group er i frontlinjen når det gjelder overgangen til naturlige kjølemidler. Vi ser store muligheter til å utnytte kunnskapen vår, spesielt innen CO2, sammen med de danske selskapene i Nordic Climate Group, slik at vi kan hjelpe kundene våre i overgangen til naturlige kjølemidler, sier Kevin Rockell, ansvarlig for klima og energi, Buus Køle-Service

Oppkjøpet av Buus Køle-Service handler både om fortsatt vekst i Danmark og om å tilføre kompetanse.

– Buus Køle-Service er et veldrevet kjøleselskap med en sterk geografisk representasjon i Nordvestjylland. Buus Køle-Service har dessuten allerede et samarbeid med SA-AL Køleteknik og PVN Køleteknik, som også er en del av Nordic Climate Group. Vi er derfor svært stolte av at Buus Køle-Service har valgt å bli med i Nordic Climate Group og ser veldig frem til å ønske Carsten, Dennis, Kevin og alle andre ansatte velkommen til Nordic Climate Group, sier Tue Sjøntoft, landssjef Danmark, Nordic Climate Group.

Powered by Labrador CMS