Video: NemiTek
NemiTek starter eget bærekraftsprogram
Hvordan kan bygg- og eiendomsbransjen gjøre det økende fokuset på bærekraft til et konkurransefortrinn?
– Både myndigheter, investorer og banker er i ferd med å stille stadig strengere krav til bærekraft, men vi opplever at mange er søkende til hvordan de skal håndtere dette i sin virksomhet, sier Isak Oksvold.
Oksvold er direktør for miljø og bærekraft i Møller Eiendom. Sammen med Gunnar Grini, som til vanlig er bransjesjef for gjenvinning i Norsk Industri, etablerer han nå et nytt ledelsesprogram om bærekraft for bygg- og eiendomsbransjen.
Programmet arrangeres i samarbeid med NemiTek og første modul går av stabelen i oktober.
– Programmet vi nå etablerer er et praktisk program hvor deltakerne vil få innsikt i hvordan de kan jobbe operativt med slike spørsmål, sier Oksvold.
Fra utfordring til fortrinn
Han har jobbet med miljø -og bærekraftspørsmål i hele sitt voksne yrkesliv og er en av landets mest erfarne og kompetente ressurser innen feltet.
Programmet vil ta utgangspunkt i praktiske problemstillinger som viser hvordan man kan operere og styre virksomheten i en for mange svært hektisk hverdag.
– Vi skal vise deltakerne hvordan bærekraft kan bli et fortrinn for deres selskap, hvordan de kan gjøre bærekraft lønnsomt og tjene penger på det, sier Oksvold.
Passer for mange
Programmet består av fem moduler som tar for seg ulike temaer.
Det begynner med en 1) introduksjon til bærekraftledelse og virksomhetsstyring før man går videre på 2) Rammevilkår og regelverk, 3) Prosjektutvikling, 4) Strategi, rapportering, formidling og kommunikasjon før det hele avsluttes med 5) Workshop/gruppearbeid.
– Etter å ha gjennomført programmet skal deltakerne være rustet til å utforme en robust bærekraftstrategi for egen virksomhet
Isak Oksvold
I programmet vil man gå i dybden på EUs taksonomi og handlingsplan for bærekraftig finans.
– Programmet er bredt sammensatt og passer for en rekke ulike virksomheter i bygg- og eiendomsbransjen. Vi ser for oss at avdelingsledere, miljø- og bærekraftledere, konsulenter og rådgivere, men også entreprenører og folk som sitter i styrer eller eiere av eiendom vil ha stort utbytte av programmet. Det er ingen begrensning på hvor man er i verdikjeden, sier Oksvold.
Individuell oppfølging
Han forteller at man som programdeltaker også vil få mulighet for individuell oppfølging og veiledning etter hver sesjon.
– Det betyr at vi kan spisse rådene vi gir direkte inn mot det aktuelle selskapets utfordringer, sier Oksvold.
Programmet begynner i oktober og arrangeres over fem ganger. Siste modul er i november, noe som betyr at deltakerne etter bare én måned vil være betydelig bedre skodd til å ta bærekraftige valg for fremtiden.
– Etter å ha gjennomført programmet skal deltakerne være rustet til å utforme en robust bærekraftstrategi for egen virksomhet, sier Oksvold.
VVS-bransjen spiller en nøkkelrolle
Han mener at VVS-rådgivere og entreprenører spiller en viktig rolle i mye av det som omhandler det grønne skiftet i bygg- og eiendomsbransjen.
– VVS-aktørene har en unik fagkompetanse og er derfor sentrale i dette skiftet. Programmet vil blant annet gi disse aktørene økt kunnskap om hvordan kompetansen de allerede besitter kan brukes til å styrke selskapet og styre det i en mer bærekraftig retning, sier Oksvold.
Klikk her for å gå til programmet.
Mer om bærekraft:
-
På vei mot PFAS-forbud
BERGEN: Europa går langsomt videre mot PFAS-forbud. – Det tetter hullene i F-gassforordningen, sier Audun Heggelund i Miljødirektoratet.
-
Bærekraftsrapportering: En tikkende bombe for norsk næringsliv?
Norske selskaper står overfor en utfordring som kan endre måten de driver forretninger på. Bærekraftsrapportering er ikke lenger kun et fremtidsscenario – det er her og nå, og det er ingen vei utenom, Ifølge advokat Beate Kathrine Berge fra CMS Kluge.
-
Slik lykkes du med bærekraftledelse
Flere og flere organisasjoner omfavner bærekraftsmålene. I webinaret «Introduksjon til bærekraftsledelse» tilbyr Isak Oksvold innsikt i hvordan du kan lykkes med bærekraftledelse i din bedrift.
-
Støtter strøm – ignorerer energisparing
LILLESTRØM: Varmepumper og solceller er for dyrt. Men det som subsidieres, er strøm, ikke energisparing. – Misbruk av verdifull kraft, sier Truls Gulowsen i Naturvernforbundet
-
Dropper krav for å få fart på byggingen
MÜNCHEN: Er det greit å droppe de tekniske kravene for å kunne bygge mer og billigere? Ja, det er klimavennlig og ressursbesparende, mener tyske bransjefolk og politikere.
-
Fra VM-fest til Nordnorske VVS-dager
Lindab starter opp produksjon i Tromsø, og salgs- og markedssjef Stefan Myhre Pettersen gleder seg til å stå på stand og holde foredrag på Nordnorske VVS-dager i Tromsø. Han vil ta ting ned på jorden igjen og vise hvordan kundene deres kan gjøre ting litt mer bærekraftig.
-
Hvorfor henger Nordnorge etter på BREEAM?
Hvorfor Nord-Norge henger etter BREEAM-sertifisering møter ofte kritikk, men hvor mye av den er egentlig berettiget? Audun Hammerseth fra itech vil fortelle hvordan BREEAM NOR kan benyttes som et godt styringsverktøy, og hvordan det gir verdi og ikke bare kostnader.
-
Klimakrav i TEK?
Myndighetene utreder nå mulige klimakrav i TEK. Hvilke vurderinger gjøres når dette skal utredes og hvilke hensyn må tas? Vil vi få et tallfestet krav til maksimale utslipp? Tusen takk for praten, Per-Arne Horne i Direktoratet for byggkvalitet.
-
Energiteknisk konferanse 2025: Her er fagprogrammet
Energi står sentralt i den offentlige debatten, men energieffektivisering får ofte for lite oppmerksomhet. På konferansen deler bransjeaktører sine erfaringer, gir deg teknisk innsikt og viser konkrete prosjekteksempler på hva som venter oss fremover.
-
Jovisst, leverandørene kan og vil levere Grønn VVS
Thor-Jostein Egeland reiste spørsmål om hvordan Grønn VVS kan bli attraktivt å satse på for flere, også leverandørene. Jeg tror det er attraktivt allerede, men bestillerne må lokkes mer ut på banen.
-
Støp gjør gulvvarme til klimaversting
GÖTEBORG: Gulvvarmesystemet taper klimakampen mot radiatorene. Men det er ikke på grunn av varmeinstallasjonene – det er gulvet som utgjør forskjellen.
-
Lager aggregat av tre – men mest som gimmick
TRONDHEIM: Blir fremtidens luftbehandlingsaggregater laget av tre? Neppe, innrømmer Swegon, men produsenten er på jakt etter mer klimavennlige alternativer til stål.