Fra venstre bak: Lauren Pedersen, Maria Davis, Evelien Jacobs, Tim Kovalev, og Martin McGloin

Lanserer minisensor med ekstrem batteritid

Airthings utvider porteføljen med sin minste sensor så langt. Sensoren Space CO2 Mini ble denne uken lansert på Europas største møteplass for eiendomsbransjen, Expo Real, i München.

Published Last updated

– 90 prosent av markedet vårt er internasjonalt. Det er derfor naturlig at én av våre produktlanseringer denne høsten legges til utlandet, sier produktsjefen hos Airthings, Martin McGloin.

Sensoren som muliggjør visjonen

Denne uken satte derfor Airthings kursen fra Oslo til München, hvor det som er Europas største konferanse og messe for eiendomsbransjen går av stabelen. Med seg i bagasjen hadde McGloin og resten Airthings-teamet selskapets splitter nye sensor, Space CO2 Mini.

– Trådløs teknologi har blitt møtt med en del skepsis i bransjen, men med Space CO2 Mini har vi bevist at denne frykten er ubegrunnet. Her får du alle sensorene du trenger for å kontinuerlig optimalisere rom, soner og bygg med godt over 10 års batterilevetid. Dataen er tilgjengelig på åpne APIer enten lokalt eller gjennom skyen og samtidig har man en rik og intuitiv analyse og rapporteringsverktøy i Airthings sitt dashbord, sier McGloin.

Han forteller at med denne sensoren tar Airthings et stort steg fra datasamling til aktiv styring og optimalisering av eksisterende bygg. Sensoren, som måler bare åtte centimeter i diameter og har en batterikapasitet på minst ti år, samler alt man trenger av nødvendige inneklimadata for å aktivt styre byggene. Det vil blant annet si CO2, luftfuktighet, trykk, temperatur, lys, støy og tilstedeværelse.

– Vi brenner for sunne, friske og bærekraftige bygg. Space CO2 Mini er hardwareplattformen som muliggjør denne visjonen, sier administrerende direktør i Airthings, Øyvind Birkenes.

Født bærekraftig

Birkenes viser til at bygninger bruker 40 prosent av verdens energi og at 30 prosent av dette går til oppvarming og kjøling, ventilasjon og lys. Samtidig er 80 prosent av alle bygg som skal brukes i 2050 allerede bygget. Det betyr at dersom eiendomsbransjen skal bli mer bærekraftig, så må energibruken i eksisterende bygg ned.

– Veldig mange bygg har et betydelig forbedringspotensial. Space CO2 Mini samler data fra byggene som så hjelper driftspersonell og eiendomsbesittere til å ta datadrevne valg som både forbedrer inneklimaet og bidrar til betydelig energieffektivisering. Sensorene våre spiller dermed en avgjørende rolle i å hente ut det forbedringspotensialet som finnes i eksisterende bygg, sier Birkenes.

Dette arbeidet er allerede godt i gang og gjennom sin samarbeidspartner, Energy Control, er flere bygg allerede sensorstyrt. Selskapet har blant annet kjørt en pilot for Vegvesenet på Voss, hvor selskapet raskt reduserte energibruken med 42 prosent.

– Dette har vi klart bare på noen måneder. Vi håper og tror at når vi får optimalisert byggene våre og vinteren kommer, så vil besparelsene være enda større, sier John Audun Jensen hos Statens Vegvesen på Voss.

Ikke bare bidrar sensoren slik til en mer bærekraftig eiendomsbransje, sensoren i seg selv er også Airthings mest bærekraftige produkt noensinne.

– Den er født bærekraftig og representerer en 50 prosent reduksjon av vårt karbonfotavtrykk sammenlignet med våre tidligere produkter. Den ekstreme batterilevetiden på over ti år overgår alle andre inneklimasensorer på markedet og er ett av våre grep for et mer bærekraftig produkt, sier McGloin.

Kommer flere nyheter

Nyheten fra München er i følge McGloin bare én av flere nyheter som kommer fra det norske teknologiselskapet denne høsten.

– Det kommer mer og vår neste nyhet kommer på VVS-dagene senere i oktober. Jeg kan ikke si så mye, men det jeg kan si er at det er en løsning som tar oss enda lenger i vår reise mot sunnere og mer bærekraftige bygg, sier McGloin.

Parallelt med lanseringen av Space CO2 Mini døper Airthings også om alle sine forretningsrettede produkter. Space CO2 Mini får dermed selskap av Space Pro, som tidligere het View Plus og Space Radon som tidligere het Wave Plus.

– Vi gjør dette for å understreke viktigheten av godt innemiljø i noen av de rommene vi alle bruker mye tid i, nemlig rommene på arbeidsplassene. Space CO2 Mini kompletterer vår Business-porteføljen og muliggjøre skalerbarhet av CO2-overvåking på massenivå til en rimelig pris, sier McGloin.

Powered by Labrador CMS