NY ROLLE: Etter 20 år i Sotra Rør, er Mike Kristiansen ny leder i Unik VVS.

ARBEIDSLIV

Rykker opp i Allier Gruppen

Mike Kristiansen (36) har jobbet i Sotra Rør, et selskap i Allier Gruppen, siden han var 16 år. Nå tar han over som daglig leder i Unik VVS - og utfordrer det største selskapet i konsernet til godlynt konkurranse om lederposisjonen.

Published

– Jeg begynte som lærling i Sotra Rør da jeg var 16 år. Etter ti år tok jeg over som daglig leder for selskapet. Siden det har jeg blitt værende. Jeg har aldri byttet arbeidsgiver og gjør det egentlig ikke nå heller, sier Mike Kristiansen.

Lærerik reise

Han tok over som leder av Sotra Rør som følge av at eier på det tidspunktet ville pensjonere seg og derfor ønsket å selge selskapet. Allier Gruppen tok da over som eier og unge Kristiansen ble daglig leder.

– Jeg følte nok at jeg var litt for ung, men ledelsen i konsernet hadde tro på meg og lovet meg tett og god oppfølging, forteller Kristiansen.

Selskapet hadde på denne tiden fem rørleggere og en omsetning på rundt tolv millioner kroner. I dag teller de til sammen 20 ansatte og har passert en omsetning på 30 millioner kroner.

– Det har vært en spennende og lærerik reise. For et par år siden fant jeg imidlertid ut at jeg ønsket å utvikle meg videre, og da det åpnet seg en mulighet i Unik VVS, så var det selvsagt veldig interessant, sier Kristiansen.

Puster snart AOG i nakken

Fra og med første mars ble han altså ny leder for Unik VVS. Han tar over for Helge Olsen som fortsetter som forretningsutvikler i samme selskap. I Sotra Rør tar Roy Cato Jørgensen over, også han kommer fra egne rekker.

– Dette viser at det er gode utviklingsmuligheter i Allier Gruppen, om du ønsker å bli i samme rolle og utvikle deg i faget, eller dersom du ønsker nye karrieremuligheter. Jeg er selv utdannet rørlegger, og har de siste ti årene jobbet som leder, sier Kristiansen.

Allier Gruppen har over noen år har bygget seg opp som en av de største VVS-konsernene på Vestlandet, og Unik VVS er ett av flere rørleggerfirmaer i konsernet. Selskapet har blant annet spesialisert seg som totalentreprenør på større rehabiliteringer av borettslag.

Prosjektene gjennomføres sammen med faste søsterbedrifter i konsernet.

– Unik VVS vil i løpet av året øke omsetningen betydelig. Veksten fortsetter de neste årene. Om tre år puster vi kanskje Anders O. Grevstad, som i dag er selskapet med størst omsetning i konsernet, i nakken. Ambisjonen er selvsagt å passere, smiler Kristiansen på sin første dag som leder.

Satser på lærlinger

Ambisjonene på selskapets vegne er med andre ord store. Unik VVS skal styrke sin posisjon, ta markedsandeler og vokse betydelig i årene som kommer. En forutsetning for å få til dette er ifølge Kristiansen at medarbeiderne i selskapet trives.

– Klarer vi å skape en arbeidsplass hvor medarbeiderne trives og gleder seg til å gå på jobb, så tror jeg at mye av den utviklingen vi ønsker oss kommer av seg selv. Dette er noe som opptar meg, og ambisjonen er derfor også at Unik VVS skal være den rørleggerbedriften i Bergen hvor det er best å jobbe, sier Kristiansen.

Han har også ambisjoner om at Unik VVS skal være en viktig bidragsyter når det gjelder utdanning av gode fagarbeidere. De kommer derfor til å satse mye på lærlinger fremover.

– Dette er et område hvor Unik VVS allerede gjør mye. Bare de tre siste månedene har Roger Askeland, anleggsleder i borettslagsavdelingen og lærling-ansvarlig i bedriften, ansatt seks nye voksenlærlinger.

– Som en større aktør er det en del av vårt samfunnsansvar å sørge for rekrutteringen til bransjen. Vi vil derfor tilby så mange lærlingeplasser som vi har kapasitet til, slik at de som ønsker å bli lærlinger har tilgjengelige læreplasser, sier Kristiansen, som også sitter i styret for Rørentreprenørene Vest og Rørentreprenørenes Opplæringskontor – Vest.

– Jeg tror at vi utdanner de beste rørleggerne om vi skaper dem selv. Lærlingeordningen er derfor utrolig viktig, både for tradisjonelle lærlinger fra skolebenken, men også voksenlærlinger som ønsker en ny utdanning, sier Kristiansen.

Vemodig

Den nye lederen legger ikke skjul på at det er vemodig å gå fra selskapet han har jobbet for hele siden yrkesaktive karriere.

– Det er klart det er vemodig. Jeg har hatt hele mitt voksne liv i Sotra Rør og mange av de jeg har jobbet med har vært i selskapet hele tiden. Jeg er derfor sterkt knyttet til både selskapet, medarbeiderne og de faste kundene. Å takke for seg har derfor vært en litt tøff runde, men jeg fortsetter i styret så derfor får jeg muligheten til å følge selskapet videre. Nå er jeg klar for nye muligheter og gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver i Unik VVS, sier Kristiansen.

Powered by Labrador CMS