VVS-dagene i Loen

Samler 500 VVS-ere

VVS-dagene i Loen er Norges nest største VVS-arrangement. Nå inviterer arrangørene til 30-årsjubileum.

Published Last updated

– VVS-dagene i Loen har blitt arrangert siden tidlig på 90-tallet. Etter en liten koronapause er det veldig gledelig at vi i år kan invitere til en ny VVS-messe, sier messegeneral og leder for NemiTeks lokallag på Nordvestlandet, Andreas Knutsen.

Rekruttering på høyt nivå

Bak arrangementet står NemiTeks lokallag for Nordvestandet, Rørentreprenørene og Ventilasjons- og blikkenslagerbedriftenes Landsforbund, samt Opplæringskontoret. VVS-dagene i Loen går av stabelen helgen 18. – 20. mars og finner som vanlig sted på vakre Hotell Alexandra i Loen.

– Vi fyller hotellet. Med våre mellom 400 og 500 deltakere er vi så vidt jeg vet Norges nest største VVS-arrangement, sier Knutsen.

Det geografiske nedslagsfeltet for arrangementet er fra Sognefjorden til trøndergrensa. Knutsen forteller at mange av de som i dag er deltakere har tråkket sine barnsben på arrangementet.

– Mange kommer tilbake både som både bedriftsledere og aktive VVS-ere. Noen av de er kanskje til og med unnfanget her, så dette er langsiktig rekruttering på høyt nivå, ler Knutsen.

Bærekraftig program

I tillegg til selve messen, hvor et bredt utvalg leverandører viser frem sine beste produkter, så legger også hver av arrangørene sine årsmøter til helgen. Normalt arrangeres videre lokalt mesterskap for rørleggerlærlinger.

Det vil i tillegg være et faglig program for alle deltakerne, hvor den røde tråden er bærekraft.

Dette er et satsingsområde for NemiTek i årene som kommer, og det å etablere en felles, kunnskapsbasert, bærekraftkultur i VVS-bransjen vil være viktig.

Dette arbeidet har altså NemiTek på Nordvestlandet allerede startet opp.
– Dette er noe vi alle må ta inn over oss, om vi vil eller ei, sier Knutsen.

Blant foredragsholderne er Harald Lillebø og Børge Heggen Johansen fra selskapet Energiråd. De kommer blant annet inn på bærekraft i forbindelse med innkjøp, men også muligheter og trusler.

I programpresentasjonen skrives det blant annet: «Fra dagens minimumskrav og prismarginer, vil det fremover i større grad dreie seg om å kunne levere riktig kvalitet, gjennom holdbare, smarte og sirkulære løsninger, med minst mulig ressursbruk.

Gjennom den kompetanse og erfaring vi representerer, åpner dette mulighet for både økte oppdragsmengder og nye og mer sentrale roller i arbeidet med fremtidens bygg. Skal vi kunne hente ut disse fordelene, må vi som bransje fremstå mer samlet og tydelig.»

– Tar vi ikke dette på alvor vil vi på et eller annet tidspunkt få det rett i fleisen, sier Knutsen.

Familieweekend

Han forteller at de på grunn av årets 30-årsjubileum har valgt lagt litt ekstra i fagdelen sammenlignet med et normalår.

– Derfor har vi også lagt litt ekstra i underholdningen. Vi kan derfor friste både med inspirasjonsforedrag med Svein Inge Fosse og konsert med både Ausekarane og trubaduren Tico, sier Knutsen.

Han forteller at de som vanlig også er parallelle aktiviteter for barn og unge.
– Dette er også et familiearrangement. I år vil det blant annet være trylleshow med Miss Aurora for barn og unge. Mange tar derfor med seg familien på arrangementet, sier Knutsen.

Han forteller at arrangementet utelukkende er basert på innsats fra frivillige.
– Å arrangere en messe med 30 utstillere, fagseminar og underholdning for både store og små gjør seg ikke av seg selv. Det krever en solid innsats. Som leder av komiteen vil jeg derfor takke medlemmene av komiteen for den innsatsen de har lagt ned for å sy sammen et solid arrangement, sier Knutsen.

Her kan du se mer informasjon og melde deg på VVS-dagene i Loen.

Powered by Labrador CMS