Et begivenhetsrikt år for NemiTek

2023 har vært innholdsrikt på flere områder for NemiTek, lokallagene og våre medlemmer. Takk til alle som har bidratt til å skape arenaer og felleskap for bransje, fag og menneskene i foreningen!

Published Last updated

I løpet av 2023 har det blitt arrangert over 107 arrangementer for bransjen over hele landet. Dette i regi av våre fantastiske lokallag og NemiTek sentralt. Dette inkluderer konferanser, fagmøter, webinarer, sosiale sammenkomster, rebusløp, kurs og mye, mye mer.

I 2023 hadde NemiTek 4.355 medlemmer, og 6.800 deltakere har deltatt på våre arrangementer.

Vi oppsummerer de store arrangementene som har blitt gjennomført i løpet av året!

Anne-Sofie Bjelland i NemiTek Bergen på scenen under Solstrandkonferansen i år.
Anne-Sofie Bjelland i NemiTek Bergen på scenen under Solstrandkonferansen i år.

Solstrandkonferansen 2023

Dato: 16. - 17. februar ∣ Sted: Solstrand Hotel på Os ∣ Deltakere: 210

Året startet i Bergen – nærmere bestemt med  Solstrandkonferansen på Os. En tradisjonsrik konferanse som samler rådgivere, entreprenører og leverandører fra hele Vestlandsregionen, også nasjonale aktører tar turen. Fagprogrammet i år handlet om at bransjen må bli bedre på å snakke sammen. Sammen diskuterte bransjen entreprisemodellene som preger hvordan prosjektene blir utført i dag, og hvordan samhandlingen fungerer mellom disipliner. 

Det ærverdige hotellet på Solstrand er en fin ramme for å samle bransjen til sosialt samvær utenom fagprogrammet – og folk kom fra hele landet for å være med på konferansen i år. 

Solstrandkonferansen 2024 blir avholdt 14. - 15. mars, og er åpnet for påmelding nå!

 

Adrian Olsen, styreleder i NemiTek Helgeland under Nordnorske VVS-dager 2023.
Adrian Olsen, styreleder i NemiTek Helgeland under Nordnorske VVS-dager 2023.

Nordnorske VVS-dager 2023

Dato: 23. - 24. mars ∣ Sted: Meyergården hotel i Mo i Rana ∣ Deltakere: 270

Årets Nordnorske VVS-dager ble arrangert i Mo i Rana, og NemiTek Helgeland tok i mot hele VVS-bransjen i vinterkulden på Mo. Tradisjonen tro var det duket for to dager med fagprogram, en stor fagmesse og en skikkelig nordnorsk fest. 

I fagprogrammet var det mye fokus på utviklingen i regionen, spesielt batterifabrikken som på den tiden var under full oppføring – disse ambisjonene har etterhvert blitt noe nedtonet. 

Med 30 leverandører på fagmessen fyltes hovedsalen på Scandic Meyergården seg opp når messen ble åpnet på formiddagen, og det stimlet rundt standene til leverandørene. 

Nordnorske VVS-dager blir i 2024 arrangert i Bodø 4. - 5. april, og programmet og påmelding er nettopp blitt åpnet!

VVS-messe i Loen

Dato: 9. - 11. mars ∣ Sted: Hotel Alexandra i Loen ∣ Deltakere: 360

På Nordvestlandet ble den årlige VVS-dagen i Loen arrangert i samarbeid med Rørentreprenørene og VBL. Med 360 deltakere fra hele bransjen er Loen et flott sted i vakre omgivelser som skapte en fin ramme for både faglig og sosiale aktiviteter. 

Som vanlig tok mange av deltakerne med seg sine familier for en avslappende helg sammen med hverandre og med andre i bransjen. Det var både aktiviteter på dagtid for alle aldre, underholdning og fagprogram. Noe av det som ble tatt opp var blant annet energikrisen fra et VVS-perspektiv.

 VVS-dagen på Loen blir arrangert 8. - 10. mars 2024.

F.V: Patrik Hjertkvist i Entro, Trond Bersvendsen i Rambøll, Harald Aakre i Vestrheim og Tommy Hagenes i Energy Control under paneldebatten om byggautomasjon.
F.V: Patrik Hjertkvist i Entro, Trond Bersvendsen i Rambøll, Harald Aakre i Vestrheim og Tommy Hagenes i Energy Control under paneldebatten om byggautomasjon.

Energiteknisk konferanse 2023

Dato: 10. - 12. mai ∣ Sted: Color Magic - Oslo-Kiel ∣ Deltakere: 130

En av samfunnets store utfordringer er å redusere energiforbruket og energieffektivisere byggene våre. Energiteknisk konferanse har som mål å samle ulike deler av bransjen – både byggherrer, rådgivere, leverandører og entreprenører for å diskutere hvordan man skal løse dette sammen. Årets konferanse ble avholdt på Kielbåten, og samlet 130 deltakere fra alle deler av bransjen. 

Et av de store temaene som ble diskutert i foredrag og i en spennende paneldebatt var byggautomasjon og styringssystemer som SD-anlegg og eiendomsteknologi. Ulike aktører diskuterte disse problemstillingene ved hjelp av spørsmål fra publikum. 

Fremover blir denne tematikken enda viktigere, og NemiTek skal tilrettelegge for arenaer som dette for å skape fremdrift i bransjen. Energiteknisk konferanse 2024 blir lansert etter nyttår, så det er bare å følge med!

Registrerer deg her om du ønsker nyheter om Energiteknisk konferanse 2024.

Thor-Jostein Egeland på scenen på åpningen av årets Driftskonferanse.
Thor-Jostein Egeland på scenen på åpningen av årets Driftskonferanse.

Driftskonferansen 2023

Dato: 13. - 15. september ∣ Sted: Color Magic - Oslo-Kiel ∣ Deltakere: 430

Byggdriftere, eiendomsforvaltere og byggherrer fra hele landet samlet seg igjen på Kielbåten i september for å diskutere de siste trendene, teknologiene og temaene innenfor byggdrift. Dette er en av de største konferansene som blir arrangert i løpet av året, og showloungen på Color Line Magic var stappfull når konferansen ble åpnet av daglig leder i NemiTek, Thor-Jostein Egeland.

Med hele 430 deltakere og 37 leverandører med på seilasen ble årets Driftskonferanse – som alltid – den beste arenaen for å lære noe nytt, mingle med eksisterende og potensielt nye kunder, og bli kjent med andre bransjekolleger fra hele landet. Hovedsamarbeidspartner GK bidro også med flere foredragsholdere innenfor ulike fagfelt i løpet av konferansen.

Driftskonferansen blir i 2024 arrangert 11. - 13. september, og påmeldingen er nettopp blitt åpnet!

Jonas Haugan fra Varig på Jugendkonferansen 2023.
Jonas Haugan fra Varig på Jugendkonferansen 2023.

Jugendkonferansen 2023

Dato: 21. september ∣ Sted: Pir i Ålesund ∣ Deltakere: 90

For første gang ble Jugendkonferansen arrangert i Ålesund, og det til stor suksess. Lokallaget på Nordvestlandet hadde jobbet iherdig med konferansen i flere måneder, og kunne si seg godt fornøyd etter at dagen var over. Det var stor entusiasme å spore blant deltakerne rundt både fagprogrammet og fagmessen, men mest av alt at det var en god arena for å møte bransjekollegaer i regionen. 

Jugendkonferansen er en liten og intim konferanse med begrenset antall plasser, både for deltakere og leverandører på fagmessen. Det ble helt fullt i år, og etter suksessen er det blitt vedtatt i NemiTek Nordvestlandet at konferansen videreføres årlig, og datoen for Jugendkonferansen 2024 er allerede bestemt: 26. september.

 

Festmiddag på årets Trøndersk VVS-dag.
Festmiddag på årets Trøndersk VVS-dag.

Trøndersk VVS-dag 2023

Dato: 10. november ∣ Sted: Scandic Nidelven i Trondheim ∣ Deltakere: 250

I Trøndelag blir Trøndersk VVS-dag arrangert annenhvert år, og i år var det derfor på høy tid å få samlet bransjen i Trøndelag igjen. Arrangementet ble avholdt i Trondheim sentrum på Scandic Nidelven, og med 250 deltakere var det tydelig at bransjen satt pris på å nok en gang samles i foreningens regi. 

Med paralellsesjoner i fagprogrammet fikk deltakerne ta et dypdykk i enten ventilasjon eller rørfag, og det var stor interesse for begge fagfeltene. Det var spesielt mye interesse for termisk energilagring da SINTEF og Cartesian holdt foredrag om temaet. Det var i tillegg mange gode konkrete foredrag om prosjekter som ga deltakere gode innspill til sitt eget arbeid.

Trøndersk VVS-dag blir arrangert igjen i 2025.

Powered by Labrador CMS