BARE RØRER: Christopher Skogstad Messiha er ny programleder i «Bare Rør» sammen med Eli Hermine Heyerdahl Eide.

VARME

Vannbåren blir billigere og bedre

BODØ: Han elsker å provosere elektrikerne og oppfordrer til å få bort radiatorene. Nå er Christopher Skogstad Messiha ny programleder i podkasten «Bare Rør».

Published Last updated

Når varmekomforten sitter i føttene, er det like greit å få bort stålkassen på veggen. Det sier Christopher Skogstad Messiha. Rørleggermesteren er daglig leder i Sandvika Rørleggerbedrift i Bærum. Dessuten elsker han å provosere elektrikeren. 

Bort med radiatoren 

Han sa det selv på Rørnorges samling for små og mellomstore bedrifter. 

– Vi som rørleggerbransje må tørre å si at «få bort radiatoren, la oss legge vannbåren gulvvarme». Det er en måte å vise at vi interesserer oss for dem som skal ta over, sier Messiha. 

Han ramser opp hvordan vannbåren gulvvarme oppleves som mer behagelig, den er uavhengig av varmekilde, den har den høyeste evnen til energilagring, den gjør det lettere å møblere og ommøblere, og den gir høyest verdiøkning på boenheter. 

Billigere 

Men ikke minst peker han på pris: 

– Elektriker koster 1.000 kroner per kvadratmeter. Rørlegger koster 300, sier han. 

Vel nede av talerstolen innrømmer han at også kolleger mener at han er altfor billig på vannbåren gulvvarme. 

Det klarer han fordi Sandvika Rørleggerbedrift spesialiserer seg. Messiha mener at spesialisering er veien å gå for små og mellomstore rørleggerbedrifter. 

– Om du ikke kan dette ordentlig, må du la være å gjøre jobben og heller la et firma som spesialiserer seg på dette, gjøre det. For bransjens del. Er dere ikke gode på det, så slutt med det og samarbeid med noen som er gode, oppfordrer han. 

Vil ha spesialisering 

– Faget vårt er så stort at vi som har sju, åtte, ti fulltidsstillinger, ikke klarer å gjøre alt. Jeg ønsker meg at vi spesialiserer oss enda mer. Vi er dårlige på sprinkler, for eksempel. Vi leier inn. Eller – i dag er det jo ikke lov å si at vi leier inn, så vi samarbeider. Men dem som er gode på sprinkel. Det er det samme med vannbåren varme: Hvis vi kan levere et godt produkt som er spesialisert og ordentlig, så har vi gjort jobben for alle, sier Messiha. 

Nå er han ny vert i «Bare Rør». Etter 100 episoder skal Severin Poppe Midteide ut på nye eventyr. Eli Hermine Heyerdahl Eide får med seg Christopher Skogstad Messiha når neste episode spilles inn, trolig til høsten. 

Powered by Labrador CMS