TRENGER FLERE: Gründer av selskapet Really, Anders Brekke, trenger flere leverandører, men stiller krav til seriøsitet og miljøsertifisering.
TRENGER FLERE: Gründer av selskapet Really, Anders Brekke, trenger flere leverandører, men stiller krav til seriøsitet og miljøsertifisering.

EIENDOMSTJENESTER

Tredoblet omsetning – jakter leverandører

Fra august til november har oppstartselskapet Really vokst kraftig. Nå trenger de flere leverandører for å dekke etterspørselen.

Published Last updated

– Vi opplever stor pågang og trenger flere kvalitetsleverandører. Siden vi gikk bredt i markedet i mai har vi solgt tjenenester for over 10 millioner kroner, sier gründer i selskapet Really, Anders Brekke, som legger til at de fra august har sett en tredobling av omsetningen.

Really rulles ut

Sammen med Dagfinn Edvardsen etablerte han i 2020 selskapet Really. Med seg på laget har de fått investorer som tidlig var inne i gründersuksesser som Tibber og Bergen Carbon Solution.

De har den siste tiden vært i flere emisjoner og sist i mars hentet de 8,5 millioner kroner, mens de i november fylte på med ytterligere seks millioner.

Totalt har de hentet 18 millioner kroner i emisjoner.

– Flere av de største eiendomsaktørene er nå i pilot, men de begynner nå å rulle ut tjenesten på resterende eiendomsportefølje, sier Brekke.

Selskapet tilbyr en nettbutikk og plattform for kjøp og forvaltning av eiendomstjenester. Plattformen fungerer slik at tilbyderne legger inn sine tjenester og priser, mens eiendomsbesitterne legger inn sine behov.

I fjor vår etablerte de seg i Oslo og skal vi tro selskapet har det nå altså begynt å løsne for alvor:

Per nå har de mer enn 150 selskaper som selger sine tjenester via plattformen.

– Tjenester som energioptimalisering og ventilasjon er veldig aktuelt om dagen, så her har vi et betydelig behov. For å kunne opprettholde et godt tilbud til våre kunder trenger vi derfor flere samarbeidspartnere og leverandører som vil tilby sine tjenester gjennom oss, sier Brekke.

Forenkler prosessene

Via plattformen kan gårdeiere nå «handle» et bredt utvalg av tjenester. Brekke forteller at alt fra renhold- og byggdrift, til ventilasjons- energioptimalisering, elektro- og heisservice, samt renovasjon, brann og sikkerhet er en del av tjenesten.

– Poenget med tjenesten er å gjøre kjøp og salg av driftstjenester enklere for både gårdeierne og leverandørene, sier Brekke som legger til at leverandørene gjennom plattformen kommer i kontakt med nye kunder uten å bruke ressurser på å finne dem.

– Flere av de store gårdeierselskapene i Oslo og Bergen er i dag kunder, men vi opplever også en voldsom pågang fra borettslag og sameier som ønsker seg bedre kontroll over kostnadene, sier Brekke.

Uforløst potensial

For å få med seg flere leverandører tar Brekke på seg salgsbuksene og forteller at leverandører på plattformen enkelte måneder har vært med på å gi ut over 1.300 tilbud, uten at det koster dem noe, og uten å måtte involvere seg i hvert enkelt tilbud.

– Den største leverandøren på plattformen i dag har fått oppdrag til en årlig verdi på 1,8 millioner. Og vi er så vidt kommet i gang, sier Brekke.

Han forteller at de har analyser som viser at det ligger et uforløst potensial på alle typer serviceavtaler på opp til 30 prosent av kontraktsverdien.

– Kundene ønsker å få utført disse «ekstrajobbene», men de opplever tungvint administrasjon og ad hoc-behov som den hyppigste årsaken til at det ikke blir bestilt. Vi jobber for at det skal bli så enkelt som mulig for kundene å bestille disse tjenestene og for leverandørene å tilby dem, sier Brekke.

Stiller krav til leverandørene

Selv om de trenger flere leverandører forteller Really-gründeren at de stiller strenge krav til sine leverandører.

– Alle våre leverandører skal være seriøse. Kundene våre er opptatt av bærekraft, så derfor ønsker vi helst at leverandørene har miljøsertifiseringer som for eksempel miljøfyrtårn og svanemerke. Målet vårt er at plattformen skal gjøre det enklere for alle, både de som selger og kjøper eiendomstjenester, sier Brekke.

Powered by Labrador CMS