TAKKET JA: Konekta-direktør Line Ekroll Dyb tar plass i NemiTek-styret.

TAKKET JA: Konekta-direktør Line Ekroll Dyb tar plass i NemiTek-styret.

NEMITEK

Nytt NemiTek-styre: – En milepæl

For første gang på nær 100 år består styret i foreningen av like deler menn og kvinner. Og med det er kjønnsbalansen i vater.

Published

Innvalgt i styret er nemlig Line Ekroll Dyb, administrerende direktør i Konekta (tidligere Norsk Rørallianse).

Til vervet kommer hun med en stor dose ærefrykt:
– Først tenkte jeg; «hjelp, hvorfor blir jeg spurt, hva kan jeg bidra med?». Men så tenkte jeg at dette er noe nytt og litt annerledes enn det jeg har gjort tidligere – jeg håper jeg ikke ble spurt fordi jeg er kvinne, sier hun spøkefullt.

– En tydelig stemme

Hun påpeker det gode arbeidet NemiTek har bidratt med i bransjen de siste årene. Det vil hun med sin bakgrunn fra blant annet byggenæringen være med på å videreutvikle:

– Innovasjon og kompetanse i bransjen er unik, men vi må begynne å snakke mer forståelig. Vi blir ofte litt vel detaljorientert og da treffer vi ikke ungdommen, sier det nye styremedlemmet, og fortsetter:

– Jeg har god kunnskap fra andre bransjer som jeg tror har gitt meg kunnskap som jeg håper jeg kan bidra med inn i styret. Spesielt innen området markedsføring, der bransjen kan blir flinkere. NemiTek har en tydelig stemme i bransjen, og jo nærmere man kommer dem som påvirker, desto større er muligheten til å få til noe.

Daglig leder i NemiTek, Thor-Jostein Egeland, kaller Ekroll Dybs inntreden en milepæl:
– Det er første gang i foreningens snart 100 år lange historie at det nå er 50/50 menn og damer i styret. Det er en viktig milepæl og skiller oss fra mange andre organisasjoner i bransjen, sier Egeland.

Et kompetent styre

– Vi har nå et styre som representerer et godt tverrsnitt av medlemmene, og med å få inn Line Ekroll Dyb så får vi også mer fokus på det utførende ledd som blir et viktig satsingsområde for NemiTek de kommende årene, sier han.

Daglig leder forteller at målet er å øke medlemsmassen betydelig de neste par årene. Derfor er det satt i gang et stort arbeid fra styret for hvordan medlemskapet skal se ut for fremtiden – samtidig som bærekraftsstrategien som nå er vedtatt skal rulles ut.

– Alt dette vil kreve et kompetent styre med mye innsikt og handlingskraft, og det vil jeg si at dette nye styret virkelig representerer, slår Egeland fast.

Under NemiTeks årlige generalforsamling ble det også klart at Jon-Viking Thunes (Multiconsult) tar gjenvalg som styreleder.

De øvrige i styret er nå Rune Andersen (Haneseth Gruppen AS), Isak Oksvold (Møller Eiendom), Helene Moen (Akershus Energi) og Marianne Wibe Fledsberg (Mulitconsult).

Powered by Labrador CMS