RØRFLUENCER: Ida Meldgaard deler hverdagen sin som Plumbida.
RØRFLUENCER: Ida Meldgaard deler hverdagen sin som Plumbida.

RØRINFLUENCER IDA MELGAARD:

Trives best hjemme hos folk

SPIKKESTAD: Hun er voksenlærling, snakker varmt for VVS-dagene og er en av Norges hyggeligste rørleggere. Og i fjor ble Ida Meldgaard kåret til årets rørfluencer.

Published Last updated

Hun begynte uken med et ekspansjonskar som må byttes.
– Ekspansjonskar er ikke min sterkeste side, sier Ida Meldgaard.

Hva er så den sterkeste siden til Tiktok- og Instagramlærlingen hos Comfort Lier?
– Baderomsinnredning! Vi er tross alt Vikens største baderomsbutikk, sier hun.

For tidlig å velge

Meldgaard, bedre kjent som Plumbida, er en av de mange som ikke helt visste hva hun skulle bli. Tiende klasse er altfor tidlig å velge for resten av livet, mener hun.

Dermed ble det studiespesialiserende mens hun tvilte seg videre.
– Men jeg har alltid hatet teori. Jeg endte med å velge mellom rør, elektro og tømrer, forteller hun. Nå runder hun 30 til nyttår, og noen måneder senere håper hun at svennebrevet er på plass.

Da er det service hun vil arbeide med.
– Jeg var utleid på anlegg på Kongsberg. Jeg lærte veldig mye, men jeg merker at det jeg liker best, er å komme hjem til folk og hjelpe dem, sier hun.

Så er hun da også finalist i kåringen av Norges hyggeligste rørlegger for andre året på rad. Sammen med Geir Sannerud hos GK Rør i Trondheim og Adam Nikolai Hætta hos Arnesen Rør i Alta har Ida Meldgaard kommet helt til finalen.

Rørambassadør

Engasjementet på sosiale medier begynte med at Rørentreprenørene var ute etter lærlinger som ville være rørambassadører. Derfra var veien kort til egen konto.

Nå frister hun ikke bare unge inn i faget – hun frister kolleger til å besøke VVS-dagene, også, på Lillestrøm 19. til 21. oktober.
– De beste rørleggerne kommer til å være der. Jeg har en jobb å gjøre med å fortelle om det, sier hun.

@plumbida Kom dere på VVS-dagene til #Nemitek ! Det er trots alt gratis - og ikke minst spennende! 💦 #40åriforkant #vvsdagene #rørlegger #comfort #bademiljø #norge #fyp #tiktoknorge #foryou @VVS-dagene ♬ Close Encounters - HuntorPrey

Instagram og TikTok viser hun glimt fra hverdagen som voksenlærling.
– Jeg viser ikke så mye om privatlivet, men det kommer jo frem at jeg har unger, også. Det er mange som lurer på hvordan det funker, sier tobarnsmoren og fastslår at det blir full fart.

Lønn og tall

– Jeg vil gjerne snakke om arbeidstid, lønn, livet som voksenlærling og hverdagene. Det er mange som ikke vil prate om lønn, men du må jo vite det hvis du skal begynne i en jobb. Det er veldig rart – det er bare penger, sier hun.

Dessuten er hun åpen om at hun har dyskalkuli – tallblindhet. Hun ser ikke på det som noe problem i det hele tatt for rørleggerhverdagen.

– Det tar kanskje litt lengre tid å beregne hvor du skal bore hullene til en vask. Men du kan bare bruke kalkulator. Dessuten er Rørhåndboka veldig fin å bruke til å hjelpe deg, sier hun.

Spør om yrket

Plumbida har ikke sykt mange følgere hverken på Instagram eller TikTok, sier hun selv.
– Det er ikke følgerantallet det kommer an på. Men når du er synlig, får folk muligheten til å sende en melding, sier Ida Meldgaard.

Og det gjør de. Ikke minst unge kvinner som lurer på om de skal bli rørleggere, spør om yrket og veien dit.

– Jeg tror nok jeg beholder jobben når jeg er ferdig med læretiden. Vi bygger oss hus hjemme i Hokksund, og da måtte banken være sikker på inntekten. Det har jeg fått bekreftet, så da hiver de meg nok ikke ut, konstaterer Meldgaard.

Powered by Labrador CMS