FORNØYD: Daglig leder i Invent, Andreas Peschina, er godt fornøyd med fjoråret, selv om de ikke helt klarte å leve opp til rekordåret.
FORNØYD: Daglig leder i Invent, Andreas Peschina, er godt fornøyd med fjoråret, selv om de ikke helt klarte å leve opp til rekordåret.

ARBEIDSLIV

Krevende å kopiere rekordåret

De hviler ikke på laurbærene, men Invents sterke 2020-resultat lot seg ikke kopiere i 2021. Likevel kan de se tilbake på et svært godt år.

Published

– Uroligheter i markedet gjorde at noen planlagte prosjekter ble satt på vent. Vi endte likevel opp med et bra år, sier daglig leder i Invent, Andreas Peschina.

Klager ikke

Selskapet ble i 2020 kåret til Gasellebedrift av Dagens Næringsliv. Forklaringen er sterk vekst over flere år, noe som toppet seg i 2020. Da kunne selskapet nemlig skryte av en omsetning på vel 37 millioner kroner og ikke minst et sterkt resultat på godt over 9 millioner kroner.

2021-tallene er ikke offisielle ennå, men Peschina forteller at omsetningen endte på cirka 32 millioner, og resultatet endte på drøye 5,9 millioner.
– Vi er fornøyde med det og klager ikke, ler Peschina.

Selskapet ble etablert i 2004 og har spesialisert seg på kjøl, frys og ventilasjon for havbruksnæringen, i tillegg til en rekke kunder innen mer tradisjonell industri. Blant annet står både Kavli og Diplom is på kundelisten.

– For øyeblikket står havbruksnæringen for litt mindre enn 50 prosent av vår daglige aktivitet. Dette markedssegmentet er for øyeblikket litt avventende og derfor har vi fått noen utsatte prosjekter, sier Peschina.

Markedsledende posisjon

Selskapet har imidlertid levert sterke resultater over flere år, noe som trolig var avgjørende for at de på tampen av 2021 ble kjøpt av svenske Francks Kylindustri. Oppkjøpet ble kjent ikke lenge etter at den svenske kjølegiganten også hadde kjøpt opp Therma, Invents største konkurrent i Bergen.

– Oppkjøpet gjør at Francks Kylindustri får en ledende posisjon i dette markedet i Bergensregionen, sier Peschina.

I en artikkel på egne sider sier administrerende direktør i Francks Kylindustri, Tomas Berggren, at de er glade for at Invent - med sin høye kompetanse og erfaring - har valgt å bli med Francks.

– Invent og Therma Bergen vil utgjøre et sterkt team og få en markedsledende posisjon i Bergen. Invent er en veletablert familiebedrift med sterk lokal forankring som deler vår visjon og våre verdier. Det er veldig spennende å fortsette den fremtidige reisen sammen ettersom vi nå utvider plattformen vår ytterligere i Norge, sier Berggren.

Lys i tunnelen

For inneværende år ligger Invent an til en omsetning på linje med fjoråret, altså på rundt 32 millioner kroner.

– I og med at en del prosjekter har latt vente på seg har vi satt oss et mål på linje med fjoråret. Det ser imidlertid ut til at noen av prosjektene kan komme til å løsne til høsten og da vil aktiviteten ta seg opp, sier Peschina.

Han forteller også at den krevende leveransesituasjonen mange har erfart det siste året kan være i ferd med å bedre seg.

– Vi har fortsatt maskiner vi bestilte for et halvt år siden som ikke har kommet, men på en del leveranser nærmer vi oss nå mer normale leveringstider. Vi snakker nå om 14 ukers levering, mot normalt mellom åtte og tolv uker. Det gjør at vi øyner et lys i tunnelen, sier Peschina.

Powered by Labrador CMS