GASELLE: Daglig leder og eier av Kristoffersen VVS, Erik Kristoffersen, kan se tilbake på et svært godt 2021.

ARBEIDSLIV

Vokser i rekordfart

Fra 2020 til 2021 mer enn doblet de omsetningen fra 20 til 42 millioner kroner. Ingen rørleggere i Bergen vokser raskere enn Kristoffersen VVS.

Published

– Det finnes nok de som har vokst raskere tidligere, men akkurat fra 2020 til 2021 er vi nok trolig vanskelige å slå, sier daglig leder og eier av Kristoffersen VVS, Erik Kristoffersen.

Fra service til prosjekter

Selskapet ble etablert i 2016 og på kort tid etablert seg som en av de mellomstore rørleggerne i Bergen. Kristoffersen forteller at han hadde en klar strategi fra dag én.

– Man må begynne i det små og vise til noen gode resultater før man kan ta på seg de store jobbene. Derfor begynte vi som en ren servicerørlegger og jobbet i praksis utelukkende med det de første årene, sier Kristoffersen.

I 2019/2020 snudde det. De hadde da rukket å etablere seg og fikk hånden om noen gode prosjekter. Fra 2019 begynte dermed omsetningen å øke på, fra 14,5 millioner i 2019 til 20 millioner i 2020 og så altså doblingen siste året.

– I dag står prosjektmarkedet for 85 prosent av aktiviteten vår. Vi har vært heldige, men også flinke, sier Kristoffersen.

God ordrereserve

De har sikret seg faste samarbeidspartnere og jobber blant annet mye for Consto i Bergen, Constructa og Markhus bygg.
– Vi har mange boligprosjekter gående, men også mange prosjekter på vei inn. Samlet er vi for øyeblikket involvert i over 300 boliger, i tillegg til offentlige bygg og næringsbygg, sier Kristoffersen.

Nylig sikret de seg blant annet VVS-arbeidene på nye Stord videregående.
– De prosjektene vi har signert er prosjekter som kommer. Det som er mer usikkert er selvsagt det vi nå regner på. Uansett er vi godt rustet, med en ordrereserve for neste to årene på over 80 millioner kroner, sier Kristoffersen.

Han forteller at selv om pilene peker i riktig retning, så blir 2022 et hvileår for selskapet.
– Vi har vokst fort både i antall holder og omsetning. Det kjenner vi litt på, så nå roer vi litt ned og finner oss til rette på dette nivået. Fremover kan det imidlertid være at vi vokser med noen mann til og ender på en stab på rundt 40 og en omsetning på 100 millioner krone, sier Kristoffersen.

En lang drøm

Før han begynte for seg selv var han prosjektleder hos Anders O Grevstad, samt hos Oras.
– Jeg gikk Mesterskolen i 2005 og siden det har det egentlig vært en drøm å begynne for meg selv. Så ble det familieforøkelse som gjorde at jeg måtte sette det litt på vent. Jeg ble imidlertid prosjektleder, noe jeg var tilfreds med. Drømmen om å begynne for meg selv har imidlertid alltid vært der, så i 2016 var jeg klar. Da begynte jeg for meg selv, noe jeg aldri har angret på, sier Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS