REKRUTTERER: Petter G. Krigsvold skal arbeide intensivt med rekruttering og også få fart på de digitale møtene til Rørentreprenørene i Trøndelag.
REKRUTTERER: Petter G. Krigsvold skal arbeide intensivt med rekruttering og også få fart på de digitale møtene til Rørentreprenørene i Trøndelag.

ARBEIDSLIV

Fra LO-verv til Rørnorge-jobb

TRONDHEIM: Han gikk fra LO til arbeidsgiverne. Nå håper daglig leder Petter G. Krigsvold hos Rørnorge i Trøndelag på enda flere og bedre lærlinger.

Published

– Jeg ville hele tiden ha flere utfordringer, sier Krigsvold. Den siste fikk han på sykehuset mens han og kona var på vei inn på fødeavdelingen.

Da tenker vi ikke bare på den førstefødte, men også på telefonen fra rekrutteringsfirmaet som skulle finne ny avdelingsleder for Rørentreprenørene Norge i Trøndelag. Rekrutteringsfirmaet forsto godt at han gjerne ville vente litt med den praten akkurat da, og det endte med ansettelse.

Utfordringer

Det var ingen selvfølge at han skulle havne der. Da telefonen kom, hadde han en lang karriere bak seg som tillitsvalgt. Også det fordi han ville ha utfordringer:

– Jeg var rørlegger, så bas og anleggsleder. Det var utfordringer hele tiden. Så ble jeg tillitsvalgt og var litt med i styret i Rørleggernes forening og Fellesforbundet, forteller Petter G. Krigsvold.

Men siden 1. mars i fjor er han over på arbeidsgiversiden. Han måtte tenke seg om før han tok jobben, men han har ikke møtt negative reaksjoner. I de fleste sakene vil jo arbeidsgivere og tillitsvalgte trekke i samme retning til beste for hele bransjen.

Opplæringskontoret

Rekruttering er den mest åpenbare. En del av jobben er å være daglig leder for Rørentreprenørenes Opplæringskontor Trøndelag. Der har han sittet i styret i flere år som representant for Fellesforbundet.

– Alle ønsker vi det beste for bransjen og opplæringen. Der er det ikke mye forskjell på arbeidsgivere og arbeidstagere, slår Krigsvold fast.

Derfor kan han bare fortsette pushingen for at opplæringen skal være god og at lærlingene skal bli godt tatt vare på og ha det bra.

Kurs og vaksiner

– Nå er vi tre faglige ledere som styrer 187 lærlinger. Vi skal ha inn en person til for å bruke mer energi på lærlingene og bedriftene og gjøre dem enda bedre, forteller han.

Det er blant annet snakk om en kurspakke slik at alle får likt kurs, uansett hvor de har læretiden sin. Dermed blir det også enklere for den som flytter fra én bedrift til en annen.

– Så skal vi ha inn vaksiner. Du bør ha vaksiner når du jobber i kloakk, men det er det noen som glemmer. Vi vil være litt mer sikre på at lærlingene får dem, sier Krigsvold. Han forteller også om flere kurs for å gjøre lærlingene klare for byggeplass, ikke minst innenfor HMS.

– Når de kommer inn som lærlinger, skal vi bruke en uke på å lære dem enda mer opp så de kommer ut i bedriftene og kan være enda mer produktive. Er de mer klare og i bedre stand til å produsere, så hjelper det bedriftene samtidig som det gjør at lærlingen selv føler trygghet, mener han.

Hobbypolitiker

Mye av fritiden bruker Petter G. Krigsvold på politikk. Som første varamedlem for 17 representanter i bystyret må han gjerne møte hver gang.

– Politikken er stort sett på kveldstid. Det er fantastisk mye dokumenter. Det verste jeg har vært med på, er 1200 sider i én sak. Hobbypolitikk er slitsomt, men det er kjempelærerikt. Alle burde egentlig vært inne i politikken for å lære om byen sin, mener han.

Flere digitale møter

I den tredelte stillingen som sjef for organisasjon, servicekontor og opplæringskontor ser han at organisasjonen kommer til å trenge innsats fremover:

– Rørentreprenørene avdeling Trøndelag er kanskje den siden som trenger mest oppfølging. Korona har knekt oss litt på enkelte arrangement. Vi starter opp nå på nyåret med digitale møter der vi kommer litt ned på jorden og prøver å ta opp litt mer fagtemaer, sier han. Foreløpig er det planlagt åtte digitale møter i år.

Petter G. Krigsvold innrømmer at midt i alt organisasjonsarbeidet savner han å skru selv.

– Det er kjempeartig. Det nærmeste jeg kommer nå, er det jeg gjør hjemme hos meg selv. Jeg savner laget på brakka og det at det er lettere å se sluttproduktet, sier Rørnorge-sjefen i Trøndelag.

Powered by Labrador CMS