FORNØYD: - Vi er glade for at vi nå kan få et likt regelverk over hele landet, sier Marianne W. Røiseland i Rørentreprenørene Norge.

OFFENTLIGE INNKJØP

Startskuddet for Norgesmodellen

- Vi er glade for at regjeringen og partene i arbeidslivet nå begynner arbeidet med en Norgesmodell for offentlige innkjøp. Vi håper den gir et sunt, rettferdig og forutsigbart arbeidsliv for bedriftene, sier Marianne W. Røiseland i Rørentreprenørene Norge.

Published

Torsdag 13. januar markerte næringsminister Jan Christian Vestre, arbeidsminister Hadia Tajik og kunnskapsminister Tonje Brenna starten på arbeidet med en Norgesmodell.

Årlig kjøper det offentlige varer og tjenester for over 600 milliarder kroner. Nå skal regjeringen lage en Norgesmodell med nasjonale seriøsitetskrav for alle offentlige anskaffelser. Målet er sunnere konkurranse og et mer seriøst arbeidsliv.

RørNorge har, sammen med BNL, Nelfo og NHO lenge jobbet for at vi får ett sett med regler for hele landet.

- Vi er glade for at vi nå kan få et likt regelverk over hele landet og for at regjeringen så tydelig trekker frem at modellen skal inneholde krav til lærlinger, til faglærte og ikke minst at det legges opp til kontroll av kravene. Krav får verdi når de følges opp, sier Røiseland.

De tre ministrene inviterer nå til et samarbeid mellom partene i arbeidslivet for å bygge den seriøse del sterk og større. Byggenæringen og renholdsbransjen er områdene der arbeidet starter.

­- ­Det er gledelig at regjeringen inviterer til samarbeid og dialog for å nå et felles mål om en seriøs og attraktiv bransje. Vi inviterer være medlemmer til å være aktiv i den prosessen, sier Røiseland.

Næringsministeren varslet at regjeringen allerede gjennomfører det de kaller lavthengende frukter, som å forby oppgjør med kontanter.

Arbeidsminister Hadia Tajik påpekte at sosial dumping får store konsekvenser på mange plan, og vil komme med forslag til innstramminger i adgangen til å leie inn arbeidskraft.

- Det er svært positivt med ett og samme regelverk over hele landet, så kommer vi til å jobbe for og håper på at vi har regler som også sikrer fleksibilitet og gjør det mulig for rørbedrifter i det norske markedet å vinne konkurranser om oppdrag, sier Røiseland.

Powered by Labrador CMS