SATSER: Polar Energi endrer navn til Neotemp. Nå satser de globalt på sin varmepumpeløsning. Her ved gründer Lars Hansen på VVS-dagene.
SATSER: Polar Energi endrer navn til Neotemp. Nå satser de globalt på sin varmepumpeløsning. Her ved gründer Lars Hansen på VVS-dagene.

VVS-DAGENE 2022

Satser globalt under nytt navn

LILLESTRØM: Energi- og teknologiselskapet Polar Energi skifter navn og visuell identitet. Nå er de klare for å erobre verden.

Published

Det skriver Tor Nordli-Mathisen, ansvarlig for salg og markedsføring, i en pressemelding.

– Polar Energi AS er et nordnorsk selskap, nærmere bestemt fra Ibestad, som har utviklet ny teknologi som gjør at luft til vann-varmepumper yter markedets beste energieffektivitet, heter det i meldingen.

Sertifisert teknologi

Det var gründer og daglig leder Lars Hansen som kom på ideen da han jobbet som kjøletekniker.

Han forklarer:

– Andre varmepumper på markedet benytter en platevarmeveksler for varmeoverføring, men i den prosessen påføres et varmetap. Vi har eliminert platevarmeveksler og overfører energi direkte fra kjølegass til en egen Neotemp energi- og systemtank. Dermed utnytter vi hele energipotensialet og det er dette som er essensen i vår patent: Polar Super Heating Infusion™ (PSHI), sier Hansen.

Den teknologiske løsningen er registrert, godkjent og sertifisert av Patentstyret i Norge, og i hele verden for øvrig.

Globalt marked

Nå har Lars Hansen og Tor Nordli-Mathisen, ansvarlig for salg og markedsføring, tatt merkevaren videre med nytt navn og ny visuell identitet.

– Vi ønsket å bygge en merkevare som forteller det globale markedet at vår patent står for innovasjon og ny teknologi innen vår kategori. Sammen med et profesjonelt merkevarebyrå har vi gjennomgått en navneprosess og design av visuell identitet. Navnet Neotemp betyr «ny temperatur» og henviser til den innovasjonen innen temperatur som vi står for, sier Nordli-Mathisen.

Neotemp er allerede etablert i landene Italia og New Zealand, i tillegg til samarbeidet med Panasonic. Nå venter en enda større satsing globalt for å øke posisjonen og utvikle produktet videre.

På VVS-dagene 19.–21. oktober, som er Norges viktigste møteplass for energi- og miljøteknikk, vil Neotemp vise frem sin nye merkevare.

Powered by Labrador CMS