Serien som lanseres nå er en komplett serie for oppsamling, lagring og bruk av vann.

Ny serie med vann- og avløpstanker

Construction Equipment Grop (CEG) lanserer en ny komplett serie av løsninger for oppsamling og lagring av vann.

Published

Det er varemerket Vera Tank, med over 100 års historie i Norge, som står bak serien. Målet med den nye serien er å bidra til å utnytte vannressursene våre på en bedre måte, heter det i pressemeldingen.

Lang erfaring møter stort behov

Knut Evant, Product Manager Energy & Environment i CEG, har utviklet den nye serien, og er stolt og glad over endelig å få presentere nyhetene, som har vært under utvikling i snart to år. Vera Tank har vært i VA-markedet siden 60-tallet, men produktområdet har ikke vært prioritert de siste årene

– Vi ser et økt behov for å utnytte ressursen vann bedre. Det er flere drivere for det behovet. Blant annet gjør klimaendringer det mer krevende å møte kravene til drikkevann og avløpsvann, noe som skyldes endringer i nedbørsmønstre og mer ekstremnedbør.

~ 30 prosent av det rensede drikkevannet lekker ut før det når norske kraner, men bare to prosent av drikkevannet i husholdningen brukes til mat og drikke. På toppen av det har vi ca. 150 års etterslep på fornyelse av det norske vannledningsnettet, sier Knut Evant.

Komplett serie

Serien som lanseres nå er en komplett serie for oppsamling, lagring og bruk av vann.

– Vi har stor bredde i tankvolum med den minste på 2.200 liter, og helt opp til 65.000 liter. Innløp, utløp, pumper, filtre, ventiler og slanger tilpasses per prosjekt, sier Evant.

Videreutvikling

VA-serien fra Vera Tank er i stadig utvikling.

– Vi jobber nå med et nytt spennende konsept for trekamret slamavskiller. Denne løsningen vil være svært robust og med høy effektivitet, og særlig godt egnet til små og mellomstore felt med hytter og boliger, avslutter Evant.

Om selskapet

Equipment Group (CEG) er en ledende, nordisk leverandør av maskinutstyr og løsninger. Vi tilbyr et bredt utvalg av trygge, sikre og bærekraftige produkter fra merkevarer som løser behovene til entreprenører, industri og bønder. Selskapet forvalter varemerker med en stolt historie av høykvalitetsprodukter, og vokser organisk og gjennom oppkjøp. I 2022 hadde gruppen 55 medarbeidere og omsatte for 430 millioner NOK.

Powered by Labrador CMS