Camilla Efford Tvedt og Birthe Espeland, styreleder i Nemitek Bergen.
Camilla Efford Tvedt og Birthe Espeland, styreleder i Nemitek Bergen.
Stian Garman Oestreich, grunder og daglig leder av Committed. Kledd i gullkjede og gullbriller for anledningen.
Stian Garman Oestreich, grunder og daglig leder av Committed. Kledd i gullkjede og gullbriller for anledningen.
Jon Randulf Vestrheim holder takk for maten-tale til stor jubel fra forsamlingen.
Jon Randulf Vestrheim holder takk for maten-tale til stor jubel fra forsamlingen.
Feststemte gjester ankom Grand til trommeslag fra buekorps.
Feststemte gjester ankom Grand til trommeslag fra buekorps.
Bursdagsfest på Grand Selskapslokaler.
Bursdagsfest på Grand Selskapslokaler.
Tommy Hagenes og Thomas Hagenes, ikke i slekt, tross en påfallende navnelikhet. Tommy Hagenes er daglig leder i Energy Control og Thomas Hagenes er avdelingsleder for VVS-avdelingen i Multiconsult, Bergens største VVS-miljø.
Tommy Hagenes og Thomas Hagenes, ikke i slekt, tross en påfallende navnelikhet. Tommy Hagenes er daglig leder i Energy Control og Thomas Hagenes er avdelingsleder for VVS-avdelingen i Multiconsult, Bergens største VVS-miljø.

Bergen tok bursdagsfesten tilbake til storhetstiden

Det var både Grand, storslått og en 100-åring verdig. Da NemiTeks bergensavdeling feiret foreningens 100-årsjubileum, var ingenting overlatt til tilfeldighetene.

Published Last updated

– Vi ønsket å ta NemiTek-festene tilbake til storthetstiden, sier festansvarlig, Camilla Efford Tvedt.

Kleskode: gull og glitter

Da bergensavdelingen til NemiTek inviterte til jubileumsfest, var planen altså klar. Dette skulle ikke forbigås i stillhet, men feires med pump og prakt, en 100-åring verdig. Derfor var stikkordene som gikk ut til bergensmedlemmene når det gjaldt kleskode, gull og glitter. 

Vi møter Camilla, da hun sammen med leder for bergensavdelingen, Birthe Espeland, gjør de siste forberedelsene til kveldens happening. Bordkortene kommer på plass, champagnen fylles i glassene og buekorpsjentene som skal ønske festdeltakerne velkommen, geleides på plass.

– Det blir ikke skikkelig fest i Bergen uten buekorps, smiler den feststemte duoen. Så, til taktfaste trommeslag, noen minutter før klokken slår 19.00, begynner de første utålmodige festdeltakerne å strømme inn porten på Bergens kanskje mest ærverdige lokaler, Grand Selskapslokaler. 

– Noen har virkelig etterlevd invitasjonen, ler Tvedt, som forteller at oppslutningen har vært enorm og at mer enn hundre festdeltakere er med og feirer den spreke jubilanten.

– Ble ikke bra før Bergen kom til

Etter en hyggelig velkomst med noe godt i glasset, ønsker Camilla og Birthe gjestene velkommen. 

– NemiTek feirer hundre år, men bergensavdelingen er bare 65 år gammel. Vi har altså ikke vært med i alle de hundre årene, men når sant skal sies, så ble jo ikke NemiTek særlig bra før Bergen kom til, smiler Birthe Espeland, til både applaus og heiarop fra salen. 

Utsagnet hadde kanskje en ironisk undertone, men hun leder udiskutabelt et av NemiTeks største og mest aktive lokallag. Ikke bare rekrutterer lokallaget flest medlemmer, de er også laget med flest årlige arrangementer. 

– Vi har også de mest engasjerte medlemmene. Ikke nok med det, det sitter også en bergenser på toppen av hele foreningen. Vi tar en klapp for det også, ler Espeland og viser til Jon-Viking Thunes som er styreleder for hele NemiTek.

Persetorsk og indrefilet

Med det var tonen satt, og 100-årsfeiringen var i gang. På menyen stod en smakfull treretters som ble sparket i gang med en ekte bergensrett, persetorsk, en rett som i Bergen til og med er hedret av Bergen bystyre med sin egen dag, 28. januar. Hovedretten var indrefilet av okse, mens desserten var konfektkake med bringebærsorbet. Inn imellom de smakfulle rettene underholdt, Ingvill Holter og Knut Christian Jansson med vakker sang og klaver. Programmet var med andre ord en fest for både smaksløker og ører. Og bak det hele stod altså Camilla, som ble en del av NemiTek-styret i Bergen for litt over et år siden. 

– Jeg var med og planla og gjennomførte vårens rebusløp. Etter det ringte Birthe meg og sa ta de trengte en med mitt engasjement i styret. Den muligheten kunne jeg jo ikke takke nei til og så ble jeg også ansvarlig for jubileumsfesten. Det har vært skikkelig gøy, sier Camilla, som til vanlig jobber som VVS-ingeniør i Rambøll.

Oppblåsbar Barbara

Etter desserten, var det, som seg hør og bør på en fest i Bergen, «Nystemten» for tur. For de uinnvidde, (les: de litt mindre heldige, som ikke bor i Bergen) er dette enkelt fortalt en hyllest til verdens beste by, Bergen. Til slutt var det bergenslagets «grand old man» sin tur. Selveste Jon Randulf Vestrheim holdt takk for maten-talen. Han mimret tilbake i tid og kunne blant annet fortelle om tidligere arrangementer, hvor «verdens sterkeste gløgg» var én av ingrediensene. 

– Hvor sterk den var husker jeg ikke, men den brant som et St. Hans-bål, ler Vestrheim, og viste til én av foreningens festligheter på 70-tallet. 

– Det var også en episode med en oppblåsbar Barbara som fløy over gjerdet til brannstasjonen i Sandviken. Det var tider, mimrer Vestrheim til høylytt latter fra salen. Han avsluttet seansen med en egenkomponert takk for maten-sang. Da var det like før taket på Grand løftet seg. 

– Det toppet hele kvelden. Det var både trampeklapp og jubel, sier Camilla.

Folk ville ikke gå

Festdronningen forteller at da Grand stengte dørene klokken 01.00, så var det fortsatt fullt hus inne. 

– Stemningen var så godt at folk ville ikke gå. Til slutt ble vi nesten kastet ut. Da fortsatte vi over gaten til Hotel Norge, og så var vi der til vi ble kastet ut derfra også, ler Camilla da vi snakket med henne dagen derpå. 

Tommy Hagenes som opp igjennom årene har deltatt på en rekke NemiTek-fester, kan ikke få lovpriset opplegget nok. 

– Dette er definitivt en av de beste NemiTek-festene jeg har vært på. Folk ville jo ikke gå, sier han.

Også hos eier og daglig leder i selskapet, Committed, Stian Garman Oestreich, sitter lovordene løst. 

– Dette er jo som å treffe venner. Vi var flere som snakket om det på festen, at det er en helt unik og uformell stemning i VVS-bransjen. Det var rett og slett veldig kjekt, sier Oestreich, som også trekker frem talen til Jon Randulf Vestrheim. 

– Vi har definitivt noe å lære av gamlegutta. Å lage en sang og synge den foran et fullstappet selskapslokale, slik han gjorde, det står det virkelig respekt av. Også daglig leder i Tevas, Eirik Fossmark Lohne er begeistret. – De ansvarlige for 100-årsfeiringen fortjener heder og ære. Dette var en fantastisk kveld, en kveld for minneboken, sier han.

 

Powered by Labrador CMS