TILSTEDEVÆRELSE: Norconsult var sterkt til stede under Kongsberg Agenda tidligere i sommer. De hadde til og med et eget foredragslokale. Her er fra venstre markedssjef i Region Sør-Øst, Lars Thorbjørnsen og leder for Kongsberg med omegn-kontoret, Knut Skarpmoen.

JOBB

Nye tider i bransjen: – Vi har sett trenden lenge

KONGSBERG: – Vi har sett trenden lenge. Dette oppleves som en stor belastning for en del aktører, mens de mer fremoverlente aktørene ser at dette er en enorm mulighet, sier gigantselskapet om de stadig nye kravene i næringslivet.

Published

Rådgivningsgiganten Norconsult, med nesten 6.000 ansatte og 133 kontorer i flere land, var sterkt til stede på teknologiarenaen Kongsberg Agenda denne sommeren.

Både fordi de nylig åpnet et eget Kongsberg-kontor, men også fordi de ville vise at de er på ballen når det gjelder en av de viktigste utviklingstrekkene i samfunnet.

For mange av foredragene i selskapets regi handlet om nye direktiver, nye krav og nye muligheter innenfor bærekraft og sertifiseringsløsninger. Og om løsninger innen for eksempel solceller og batterilagring.

– Vi har sett trenden lenge. Det har kommet og kommer krav til all eiendomsmasse hvor det drives kommersiell virksomhet. Dette oppleves som en stor belastning for en del aktører, mens de mer fremoverlente aktørene ser at dette er en enorm mulighet fordi det tar ned energibruken og kan gjøre bygget mer attraktivt for leietakere. De som driver kommersiell virksomhet i særlig eldre bygg må gjøre vurderingen om de skal oppgradere eller rive og bygge nytt, sier markedssjef i Region Sør-Øst hos Norconsult, Lars Thorbjørnsen.

– Et enormt potensial

Lederen for Kongsberg-kontoret, Knut Skarpmoen, mener at dette saksfeltet kan være en stor mulighet, både for næringslivet selv og for deres eget selskap.

– Dette er jo et markedsområde som vi vi ønsker å satse på her i Kongsberg, der jeg holder til. Hvis du ser på bygningsmassen i området, så er det veldig mange eldre næringsbygg fra 50-, 60- og 70-tallet. Her ligger det et enormt potensial for oppgradering og å få til bedre løsninger rundt energi og rehabilitering. Og dette gjelder både kommunale og private enheter, sier Skarpmoen engasjert.

Thorbjørnsen legger til at det er mange eiendomsaktører som er villige til å oppgradere byggene sine.

– Dette er jo en kjempemulighet for oss også, ingen tvil om det, men flere og flere kunder ser at dette på sikt vil bli et lønnsomt regnestykke. For eiendomsaktørene kan vi kanskje kalle dette «et spark på leggen». Jeg kaller det en mulighet til å få ned energiforbruket og å få opp attraktiviteten sier han og påpeker at interessen for dette fagfeltet har vært der en stund.

– Vi opplever et voldsomt trykk i markedet etter tjenester på alt som omhandler for eksempel energi, klimagass, sertifiseringer, gjenbruk, ombruk og sirkulærøkonomi. Det er jo heller ikke så rart at interessen er så stor, når man kan både senke miljøavtrykket og bli mer lønnsom, sier markedssjefen.

– Ha kontor der folk bor

I disse sentraliserings- og hjemmekontortider, åpner for øvrig Norconsult flere nye kontorer rundt omkring i landet. I dette tilfellet Kongsberg og selskapet har nå 71 kontorer i Norge.

– Det handler noe om at for å få tak i gode folk, så må man jo faktisk være til stede der folk ønsker å bo. Og det er ikke alle som ønsker å bo i Oslo, sier Skarpmoen, som selv er fra Rollag, ikke langt unna Kongsberg.

Han forteller videre at det også handler om å være enda tettere på og kunne bistå mer for dermed igjen kunne øke oppdragsmengden. Og han viser til fordelen ved å kunne ta et møte på sparket eller reise ut på befaring samme dag.

Thorbjørnsen legger til at dette også blir et av selskapets bidrag til bærekraft.

– Norconsult bidrar til at folk ikke trenger å reise så langt for å komme på jobben. Vi minimerer egentlig transport i alle retninger ved at vi gjør nettopp det vi gjør. Og meg bekjent, så er vi den eneste aktøren i vår bransje som velger å etablere så mange kontorer over hele Norge, avslutter markedssjef Lars Thorbjørnsen.

Powered by Labrador CMS