SAMARBEIDER: Daglig leder i Niprox AS, Roy Olav Austbø, og Thore Andreassen, daglig leder i TermoRens AS.

Niprox og TermoRens inngår samarbeid

I år fyller Niprox 20 år og TermoRens AS 30 år. I tillegg til nylig inngått samarbeid, vil selskapene feire sine jubileum sammen på Driftskonferansen 11. – 13. september i år. 

Published

Niprox er kjent for sine anlegg som fjerner oksygen i lukkede systemer, samt filtrerer ut partikler og sørger for riktig pH i anleggene. TermoRens AS er kjent for sin rensevæske med samme navn og LegioTerm mot legionella.

I en årrekke har begge selskapene sørget for reduserte energikostnader for sine kunder, men allerede i 1996, før Niprox hadde sin nåværende eierform, leverte firmaene sine produkter til et problemanlegg i Oslo. 

Fant sammen

– På den tiden var det ikke diffusjonssperre i gulvvarmerørene som også var nye på markedet. Et større boligområde med blokker i Oslo hadde støpt ned gulvvarmerørene i mer enn 500 leiligheter og det tok ikke mer et fem år før man mistet effekten i disse, sier Andreassen. 

– TermoRens AS renset rørsystemet og fikk tilbake effekten i rørene, men etter et par år merket man at rørene igjen begynte å gro. Man kjørte en ny rens og noen hadde hørt om Niprox som visstnok hadde et system som kunne holde oksygenet borte i anlegget. Systemet ble kjøpt inn og problemet ble løst,  legger han til. 

Dette er nå mer enn 20 år siden. selskapene tenkte ikke på noe samarbeid da, men har nå funnet hverandre etter mange år.

Energisparing

– Energisparing har blitt svært viktig de senere år. I takt med at energikostnadene har steget kraftig og at varmepumper har blitt helt vanlig, er det viktigere enn noen gang å passe på at vann i lukkede systemer forblir dødt så det ikke skaper problemer med groing og oksidasjon. Niprox hindrer dette og monteres inn i nye anlegg. Når det gjelder eldre anlegg som allerede har et problem bør disse renses før man gjør tiltak, sier Austbø.

Det er her samarbeidet mellom Niprox og TermoRens AS kommer inn. 

TermoRens fjerner gammelt belegg i løpet av et par døgn, hvorpå Niprox monteres inn for å sørge for å holde det vannbårne anlegget oksygen- og partikkelfritt, med riktig pH. Problem løst. Niprox tilbyr så kundene en rimelig serviceavtale slik at anleggene til enhver tid går på optimal drift, sier Andreassen.

Selskapene vil feire sine jubileum sammen på Driftskonferansen der de skal inn i Rådhuset med Stranda Ventilasjon AS.

Powered by Labrador CMS