ENERGITEKNISK KONFERANSE 25. APRIL

– Vi prosjekterer morgendagens bygg med gårsdagens klimadata

Som rådgiver i Norconsult har Espen Hansen fått spesialisere seg på flere ting, men i det siste har han fokusert på bygningsfysikk, og spesielt klimadata. 

Published Last updated

– Vi prosjekterer morgendagens bygg med gårsdagens klimadata, sier Espen Hansen i promofilmen til Energiteknisk konferanse

En påstand som han vil utbrodere mer under foredraget sitt, men som han tror mange kjenner seg igjen i. Mye av klimadataene man legger til grunn i prosjekteringen i dagens prosjekter er gammel data, ifølge Hansen.

Klimadataens rolle

I foredraget skal han også snakke om hva klimadata egentlig er, for det kan være så mangt.

– Vi skal se på hvordan år-til-år-variasjonen i klimadataen påvirker både energi, men også kjøle- og oppvarmingsbehovet i byggene våre, fortsetter Hansen.

– Vi skal også se på hvordan vi kanskje kan dimensjonere byggene våre litt mer korrekt enn det vi normalt sett har gjort i Norge, med nye og tilgjengelige data.

Et sted å lære

Energiteknisk konferanse blir avholdt 25. april i Oslo, på DOGA og Ingesteds. Det blir en konferanse med mye faglig innhold, og en mer uformell samling på kvelden der NemiTek Oslo arrangerer afterwork. I løpet av dagen legges det opp til mye kompetanseutveksling og diskusjon mellom deltakere og foredragsholdere.

– Det er et fint sted å samles, og et fint sted og å lære av hverandre, avslutter Hansen.

 

Powered by Labrador CMS