Kjøper majoriteten av Energima Gruppen AS

Procuritas Capital Investors VII (Procuritas) kjøper majoriteten av Energima Gruppen AS (Energima), en ledende norsk aktør innenfor inneklima og energieffektivisering med en omsetning på om lag 1,8 milliarder NOK. 

Published Last updated

Eiendom står for 40 prosent av det totale energiforbruket i Norden, og Energima er en nøkkelspiller som muliggjør norske eiendomsbesitteres og deres leietakeres overgang til mer klimavennlig utvikling og drift. Energieffektivisering og inneklimatjenester er et kjernetema for Procuritas etter investeringen i 2023 i det svenske energieffektiviserings- og eiendomstjenesteselskapet PropTech Energy.

Procuritas inngår partnerskap med Energima for å utvide sin satsning på energieffektivitet, heter det i pressemeldingen.

Energima

Energima ble grunnlagt i 2003 av brødrene Arild og Henrik Magnussen, og kombinerer styrkene ved å være et stort, ledende selskap innen inneklima med fleksibiliteten til en mindre, uavhengig leverandør. Med en høy grad av personlig service og svært kompetent personell er drivkraften å levere markedets beste løsninger for inneklima og energieffektivisering for næringsbygg, uavhengig av kompleksitet. 

– Det er av største viktighet for oss at kundene våre er trygge på at de har den aller beste partneren i Energima, og vi sørger for at våre medarbeidere alltid er i forkant av både teknologi og kommende reguleringer, sier Arild og Henrik Magnussen.

– Den rette partneren

Gründerne og ledelsen tar nå inn Procuritas som majoriteteseier for å videreutvikle å styrke veksten til gruppen. 

– Vi har hatt en interessant og hyggelig dialog med Procuritas en stund og er overbevist om at de er den rette partneren for vår videre utvikling. Gjennom vårt nye partnerskap får vi tilgang til deres nettverk og omfattende erfaring med vekstreiser både gjennom organisk vekst og oppkjøp. Vi vil fortsatt strebe etter å være den mest attraktive arbeidsplassen i bransjen, og vi ser frem til å ønske mange nye, fremoverlente kolleger velkommen på veien videre, kommenterer Morten Hveding Juel, konsernsjef i Energima.

Energieffektivisering

Procuritas ser store muligheter for Energima. Eiendommer står for rundt 40 prosent av energiforbruket i de nordiske landene, og kommende regulatoriske initiativer både fra nasjonale myndigheter og EU vil innebære nye og skjerpede krav til energieffektivisering.

– I et raskt voksende marked skiller Energima seg ut med sin dedikasjon til å gi kundene sine de mest pålitelige og effektive tjenestene, og de har gjennom de 20 årene evnet å tiltrekke seg de beste talentene i bransjen. Sammen har vi etablert en strategisk plan for å oppnå den ledende posisjonen i det nordiske markedet, og vi ser frem til å støtte Energima i deres arbeid med å forbedre energieffektiviseringen og inneklimaet i eiendomsbransjen, sier Mattias Feiff, direktør i Procuritas.

Transaksjonen er underlagt godkjenning fra norske konkurransemyndigheter og forventes å bli fullført i løpet av andre kvartal 2024.

Powered by Labrador CMS