F.V: Marianne Wibe Fledsberg, Aavdelingsleder VVS, Oslo og Ida Bryn, fagdirektør VVS, energi og miljø i Multiconsult.

ENERGITEKNISK KONFERANSE 25. APRIL

– Energi og miljø er det viktigste for oss

For første gang blir Energiteknisk konferanse arrangert i Oslo. Hele bransjen samles for å sette fokus på det viktigste faglige temaet for samfunnet nå og fremover.

Published Last updated
Ida Bryn, fagdirektør for VVS, energi og miljø i Multiconsult, har jobbet i bransjen lenge, og setter fokuset på innemiljø, energi og bærekraft.

Multiconsult trenger ingen introduksjon, da de er et av de største tverrfaglige rådgivende ingeniørselskapet i Norge.

Det at de nå deltar som hovedpartner på Energiteknisk konferanse er et tydelig signal på hva slags tematikk som er viktig for dem fremover.

 - Miljø og energi må være premissgivere når vi bygger eller gjør rehab, og da er det vi innenfor de tekniske fagene som må være med fra starten av, åpner Ida Bryn med, hun er fagdirektør for VVS, energi og miljø i Multiconsult.

Vil samle bransjen

Fagprogrammet til konferansen ble publisert tidligere i dag, og kan skilte med foredrag flere forskjellige fagfolk som vil bidra med sine perspektiver inn mot det å skape energieffektive bygg. 

– Dette er noe alle i bransjen må stå sammen om, følger Marianne Fledsberg opp med, som er avdelingsleder for VVS i Multiconsult, og også styremedlem i NemiTek sitt hovedstyre.

– Dette gjelder ikke bare oss i Multiconsult, men det handler om alle de andre aktørene i bransjen. Rådgivere, entrepenører, arkitekter, leverandører og byggherrene, fortsetter Bryn.

På listen over foredragsholdere på Energiteknisk konferanse står blant annet Espen Hansen fra Norconsult, Eirik K. Jubskås i Oslobygg og Naomi Ichihara Røkkum fra Construction City Cluster, for å nevne noen.

– Sammen må vi finne de beste løsningene, avslutter Fledsberg.

Oppfordrer premissgivere og være med

For å finne de beste løsningene skal NemiTek legge til rette for at bransjen kan samles og utveksle erfaringer og kompetanse. 

– Sammen med NemiTek kan vi være med på å skape den beste arenaen for å snakke sammen med andre i bransjen om hvordan vi kan nå målene våre innenfor energi og miljø, sier Fledsberg.

– Aktørene, rådgivere, arkitekter og entreprenører, må inn i tidligfase, slik at vi kan være med å skape de beste løsningene, fortsetter hun.

For at dette skal skje, må det legges til rette for det av de som bygger, og setter premissene for bransjen på høyere nivå.

– Det er klart det er noen aktører som er med på å sette rammebetingelesene for bransjen, og vi mener de burde komme å se hva vi kan få til når vi får gjort jobben vår på best mulig måte, legger Bryn til.

– På Energiteknisk konferanse vil vi og andre vise frem hva som faktisk funker for å redusere energibruken i byggene våre, og samtidig ta vare på inneklimaet.  Vi håper flest mulig vil være med å høre om dette, avslutter Bryn.

Faglig innhold

Anders Liaøy vil gi en oppdatering på Grønn VVS-prosjektet, her fra Trøndersk VVS-dag 2023.

På Energiteknisk konferanse vil det være et bredt utvalg av fagfolk som vil holde foredrag om ulike temaer. Multiconsult vil stille med Ida Bryn og Anders Liaøy som vil holde foredrag om sine respektive temaer.

Bryn vil fokusere på konkrete prosjekter Multiconsult har jobbet med, spesifikt på ROT-siden av bransjen. Her vil hun ta med mye kunnskap og data om gjennomførte prosjekter.

Liaøy vil belyse miljøaspektet ved VVS-faget og siste nytt fra forskningsprosjektet Grønn VVS. I omstillingen til et bærekraftig samfunn får VVS stadig større betydning, og i forbildeprosjekter kan VVS stå for like store utslipp som yttervegger.

April nærmer seg

Den 25. april vil Energiteknisk konferanse bli avholdt på DOGA i Oslo sentrum. Etter konferansen inviterer NemiTek Oslo til Ingensteds der det vil bli en litt uformell afterwork der diskusjonen rundt de faglige temaene vil sitte løst. 

I tillegg vil NemiTek-prisen bli delt ut for første gang.

Meld deg på Energiteknisk konferanse i dag!

Powered by Labrador CMS