FLYTTER: Ahlsells nye logistikksenter på Holmenenga i Eidsvoll kommune skal etter planen stå klart i 2025.

Ahlsell flytter til nytt gigantanlegg

En sterk framtidstro og ytterligere vekstambisjoner ligger bak Ahlsells beslutning om en stor investering i den norske logistikkvirksomheten.

Published

Det skriver selskapet i en pressemelding. 

Ahlsells logistikksenter på Gardermoen (Nordkisa) er hjertet i konsernets norske virksomhet. Dagens anlegg er på over 100.000 kvadratmeter med en høy grad av automasjon i produksjonsprosessen. Med 250 dedikerte medarbeidere er Ahlsell en stor privat arbeidsgiver i kommunen.

Siden etableringen logistikksenteret i 2010 har Ahlsell hatt en formidabel vekst. For å kunne håndtere ytterligere vekst på en god måte, har det den senere tid vært vurdert ulike alternativer – utvidelse på eksisterende lokasjon eller etablering av ny lokasjon. Valget har falt på etablering av ny lokasjon, i samme geografiske område. Valget falt på Holmenga i Eidsvoll kommune - kun få minutters kjøretur nord for dagens anlegg.

Det nye anlegget vil bli på 160.000 kvadratmeter og vil kunne håndtere en dobling av dagens volum. Ved å bygge nytt vil man ytterligere kunne foredle effektive produksjonsmetoder tilpasset dagens teknologiske muligheter. Et annet viktig aspekt er at ambisjonen med det nye anlegget, er at det skal kunne produsere mer energi enn det forbruker. Arbeidet er allerede i gang på tomten, og det nye logistikksenteret er planlagt med en oppstart av produksjon i 2026/27.

Runar Hansesætre, adm. dir. for Ahlsell Norge.

– Vi fortsetter å bygge videre på vår fremgangsmåte og sikre utvidelser for et fortsatt offensivt Ahlsell. Gjennom å utvikle virksomhet i Holmenga skaper vi ytterligere merverdier for våre kunder og leverandører. Det er en beslutning som går i linje med vårt kundeløfte for våre kunders hverdag, sier Runar Hansesætre, adm. dir. for Ahlsell Norge.

I løpet de siste årene har Ahlsell investert i sin logistikkorganisasjon for å kunne tilpasset seg fortsatt vekst og endrede kundekrav. Den siste større investeringen i dagens anlegg ble gjort i 2021 for å kunne opprettholde kundeløftet om tilgjengelighet og kvalitet.

– Det er veldig spennende og inspirerende å kunne fortsette satsingen på vår effektive logistikkvirksomhet, noe som åpner opp for nye muligheter til utvikling og forbedring. Etter styrets beslutning om å bygge et helt nytt og enda mer moderne anlegg, er arbeidet med prosjektering og opparbeidelse av tomt allerede startet. Målsettingen er at vi allerede i 2026/2027 skal være fullt operative på de nye anlegget, sier Odd Hannestad, logistikkdirektør Ahlsell Norge.

Powered by Labrador CMS