OPPKJØP: Jörgen Nylund, CEO i Nordic BIM Group og Jan-Mikael Kristiansson, CEO i Informationsbyggarna AB.

Nordic BIM Group styrker posisjonen

Nordic BIM Group kjøper Anavitor AB fra Informationsbyggarna, og styrker dermed tilbudene innen løsninger for LCA og et bærekraftig byggemiljø.

Published

Med denne transaksjonen styrker Nordic BIM Group posisjonen ytterligere innen arkitektur, konstruksjon og eiendom.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Anavitor LCA er et program for Life Cycle Assessment (LCA) som er integrert med BIM. Anavitor LCA kobler seg til lokale landsspesifikke miljødatabaser og bruker produsentenes EPD (Environmental Product Declaration).

Byggemiljøet genererer 40 prosent av årlige globale CO2-utslipp, og 80 prosent av en bygnings innebygde karbon kommer fra strukturelle materialer.

Anavitor LCA er en løsning som hjelper kundene med å beregne og redusere den miljømessige påvirkningen basert på design, valgte materialer og produkter samt transport av materialer. Ved å bruke BIM sammen med Anavitor LCA er nøyaktigheten i LCA svært høy og gir brukeren muligheten til å ta ansvarlige og økonomisk gode beslutninger ved å designe bygninger og infrastrukturprosjekter – uavhengig av om det er nye prosjekter, rehabilitering/ombygging eller rivning.

Dette sier Jörgen Nylund, CEO i Nordic BIM Group:

– Jeg er veldig glad for dette strategiske oppkjøpet. Anavitor LCA passer veldig godt inn i vår virksomhet på flere områder:

Nordic BIM Group

Nordic BIM Group er et programvare- og konsulentselskap som spesialiserer seg på å gi virksomheter et digitalt fortrinn ved å tilpasse BIM- og PropTech-produkter til nordiske markedsforhold. Visjonen er å være en betydelig bidragsyter til en bærekraftig bygg- og eiendomsbransje. Nordic BIM Group har cirka 60 ansatte i Norge, Sverige og Finland. Nordic BIM Group er en nordisk distributør av Archicad, Solibri og TwinView. I tillegg utvikler selskapet også BIM Intellectual Property Rights. Gruppen har kontorer i Helsinki, Oslo og Stockholm. Nordic BIM Group sin omsetning er på cirka 20 millioner Euro. Nordic BIM Group sin majoritetseier er Evolver Equity

Informationsbyggarna

Informationsbyggarna leverer pålitelige digitale bygge- og eiendomsinformasjon, ved å kombinere unik kompetanse med de mest moderne verktøyene som er tilgjengelige. Dekker alt fra bygging til eiendomsforvaltning.

  • Til vår visjon om «å være en viktig bidragsyter til et bærekraftig byggemiljø»
  • Til vårt Green BIM Certificate
  • Til våre eksisterende BIM-løsninger
  • Til våre kunders behov for å overholde økte miljøkrav

– Det er fint å kunne betjene våre kunder med et verktøy som effektivt beregner karbonavtrykket. Vi vil fortsette å investere i programvareplattformen og gjøre den tilgjengelig for internasjonale brukere allerede i år, sier Nylund i meldingen, og fortsetter:

- Partnerskapet med Informationsbyggarna AB passer veldig godt, ikke bare for LCA, men også for deres BIM-kunnskap og kapasitet innen markedet vi begge opererer i.

Jan-Mikael Kristiansson, CEO i Informationsbyggarna AB, sier:

– Med Nordic BIM Groups mange BIM-eksperter og store kundebase ser vi et stort potensiale i dette partnerskapet. Etter min mening er Nordic BIM Group det perfekte hjemmet for Anavitor LCA hvor løsningen kan tas til neste nivå og langt utover det. Det føles bra at Nordic BIM Group har styrken til å satse på denne virksomheten og gjøre mange prosjekter og eiendommer mer bærekraftige, sier Kristiansson.

Powered by Labrador CMS