NY: Carsten Friis (høyre) overlater stafettpinnen til Peter Juul som adm.dir. for Dansanikonsernet.
NY: Carsten Friis (høyre) overlater stafettpinnen til Peter Juul som adm.dir. for Dansanikonsernet.

Ny direktør for Dansanikonsernet

Dansanis administrerende direktør er ikke lenger Carsten Friis, men Peter Juul. Friis beholder eierskapet og vil konsentrere seg om holdingselskapet fremover.

Published

Etter 15 år som administrerende direktør i det danske baderomskonsernet Dansani A/S overlater Carsten Friis direktørstolen til Peter Juul, som har hatt stillingen som salgsdirektør for baderomskonsernet siden august i fjor.

Carsten Friis vil fremover konsentrere seg om å være en aktiv eier som konsernsjef i både Dansani Holding A/S og Friis Group A/S, som er en paraply for en rekke selskaper, deriblant Dansani Holding A/S.

– Vil nyte godt av nye øyne

– Dansani A/S har en betydelig størrelse med datterselskaper i en rekke land, samtidig som Friis Group i en årrekke har hatt god vekst, både organisk og gjennom oppkjøp. På vegne av selskapene er jeg utrolig stolt av dette, og det betyr at vi nå er i den positive situasjonen at vi må få flere krefter inn i toppledelsen for å fortsette den gode utviklingen, sier Carsten Friis i meldingen og fortsetter:

– Både Dansani og selskapene som er en del av Friis Group er nå i en posisjon hvor de krever økt fokus. Samtidig har jeg sittet øverst ved bordet i Dansani i så mange år at selskapet vil nyte godt av nye øyne som kan skape videre vekst. Derfor er jeg veldig glad for at vi har lykkes med å få en så kompetent mann som Peter Juul med på oppgaven.

Inngående bransjekunnskap

45 år gamle Peter Juul er både utdannet kjøpmann og er cand.merc. i logistikk. Før han begynte i Dansani i august i fjor, jobbet han for Grohe i åtte år, sist som administrerende direktør for Grohes aktiviteter i Norden, så det er en mann med solid erfaring og inngående bransjekunnskap som Dansani får ved roret.

– Dansani har noen stolte, sydjyske tradisjoner og et helt spesielt DNA, som er tydelig for alle i bransjen. Her er et sjeldent skarpt fokus som dekker to områder som få bedrifter klarer å forene – nemlig å designe og utvikle kvalitetsmøbler som du er stolt av å sende til markedet, og samtidig ha evnen til å produsere og levere lynraskt når en ordre lander. Jeg gleder meg veldig til å være med på den videre utviklingen i et marked som krever at vi blir enda skarpere på det vi er gode på i dag, sier Peter Juul.

Tenker nytt og tør å satse

Med Peter Juuls ansettelse trer Carsten Friis også ut av ledergruppen og driften, og vil ikke lenger ha sitt daglige virke i Dansani. Han vil fortsette i styret og vil fremover også representere Dansani ved spesielle anledninger.

– Peter har veldig god kjennskap til Dansani, da vi har jobbet tett med ham som direktør for Grohe i en årrekke. Han har bakgrunnen og verktøyene som Dansani trenger i fremtiden, og jeg er ikke i tvil om at vi har funnet rett mann til oppgaven. Derfor er jeg helt komfortabel med å overlate den daglige driften og den videre utviklingen av Dansani A/S til ham, sier Carsten Friis.

Powered by Labrador CMS