Grundfos Norge-ansatte rydder søppel i lokalområdet som en del av «Hold Norge Rent»-prosjektet.

Grundfos: En standard for bærekraft i næringslivet

Nylig dedikerte Grundfos Norge en arbeidsdag til å rydde søppel i lokalområdet i forbindelse med det årlige prosjektet «Hold Norge Rent».

Published

– Jeg synes det er et veldig bra initiativ at vi bryr oss om miljøet vårt. Vi har ikke fått noen kundeklager, så tror at kundene liker det vi gjør. Det at vi faktisk gjør noe sammen bidrar til et bedre samhold og vi som ansatte blir bedre kjent med hverandre. Vinn, vinn hele veien, sier Danijela Kalelic, som jobber på serviceavdelingen.

Bidrar i nærmiljøet

En av de ansatte i Oslo, Helge Syversen, delte sin bekymring: 

– Det er sjokkerende å finne poser med avføring kastet ut i det høye gresset, og 1 ½ liter flasker fulle av urin ved Alf Bjerckes vei i nærheten av hovedkontoret. Mest sannsynlig kommer dette fra trailerparkering. I løpet av to timer ble fem-seks søppelsekker fylt av blandet søppel som isopor, sneiper, sigarettpakker, plast og møbler. Det kan virke som at veien blir brukt som en stor søppelkasse.

Siv-Camilla Strøm, ambassadør for Community Engagement i Grundfos Norge, forteller: 

– Vi som jobber i Grundfos er veldig privilegerte da vi kan bidra til noe positiv i vårt nærmiljø. I august når alle ansatte er samlet til «Bærekraftsdagen» vil fokus være på vann, og 10. oktober vil vi markere Verdensdagen for psykisk helse. Jeg synes det er ekstremt motiverende å jobbe i et selskap som er så opptatt av å skape en bedre verden.

Med rydding i fokus

Grundfos er et internasjonalt konsern med over 20.000 ansatte på verdensbasis. De ansatte får bruke tre arbeidsdager til veldedig arbeid hvert år. I Norge jobber det 80 ansatte ved kontorene i Bergen, Trondheim, Larvik og Oslo. De ansatte satte sine vanlige arbeidsoppgaver til side for å rydde i nærmiljøet. Aksjonen var godt planlagt, så det ble en sosial «arbeidsdag» med rydding i fokus.

– Grundfos gjør noe unikt ved å tilby alle ansatte tre dager betalt fri hvert år for frivillig arbeid. Jeg er imponert over engasjementet og resultatene vi oppnår. Dette gir oss muligheten til å gjøre en forskjell innen vann, klima og mennesker – noe som gjør oss stolte av å jobbe i Grundfos. Vårt mål er å nå 50 prosent frivillig deltakelse innen 2030, og på denne dagen deltok langt flere, sier Dag E. S. Gramstad Administrerende Direktør Grundfos Norge.

Powered by Labrador CMS