JUGENDKONFERANSEN 26. SEPTEMBER

Lei av «hypen» rundt kunstig intelligens

Sindre Gundersen gleder seg til å holde foredrag på Jugendkonferansen. Der skal han snakke ned «hypen» rundt kunstig intelligens, og heller få bransjen til å rydde i eget hus først.

Published Last updated
Med utsikt over Molde sentrum jobber Sindre Gundersen med morgendagens løsninger.

Jugendkonferansen skal i år rette fokus mot kunstig intelligens, men det er ikke alle som er overbevist om at det er løsningen for alt. 

 – Er det én ting jeg er litt lei av så er det denne «hypen» rundt kunstig intelligens - at det skal være det som frelser oss, starter Gundersen med. 

Moldenseren har lang erfaring innen bransjen, og jobber i dag som prosjektutvikler i  Advansia i Molde. I tillegg er han en av nøkkelpersonene rundt arrangementet Bygglarm, som arrangeres 12. - 15. juni i Molde.

– Vi må ta tak i den dataen vi har og begynne å strukturere den. Så kan vi kanskje begynne å sette på litt kunstig intelligens oppå der igjen, fortsetter Gundersen.

Trenger god struktur

Hvordan man skal strukturere og samle inn de dataene man skal sette kunstig intelligens på, er vanskelig medgir Gundersen.

– Vi må ihvertfall vite hva som er viktig for oss, og hvem er oss, da?

Gundersen poengterer at byggebransjen består av mange ulike aktører, med mange forskjellige behov.

– Alle trenger ikke samme informasjon, så det må vi definere først.

– Strukturen vi legger til grunn er viktig. Det må være en struktur som ikke bare løser kortsiktige problemer, men en struktur vi kan skalere på over tid.

Hvordan dette kan gjøres vil Gundersen snakke mer om i foredraget sitt på Jugendkonferansen.

Gundersen gleder seg til å holde foredrag, men mest gleder han seg til å møte bransjekolleger på Jugendkonferansen.

Glad for at bransjen samles

Selv om Nordvestlandet utenifra kan se ut som én region, er det store lokale forskjeller, og tradisjonelt sett store forskjeller mellom Ålesund og Molde.

– Vi er jo egentlig én region, så vi bør jo samarbeide mye mer. Så det å ta ferge over og komme seg til Ålesund, det, det klarer vi, sier Gundersen med glimt i øye.

– Jeg synes jo Jugendkonferansen er et fantastisk bra initiativ av NemiTek, og jeg synes det er helt riktig å samle folk. Utvikling skjer ikke i hver enkelt kontorbås eller i hvert enkelt selskap.

– Det er når vi møter hverandre! Bli kjent, vite hva de enkelte holder på med, hva de er gode på, sånn at vi kan kontakte hverandre og egentlig finne ut noe spennende og utvikle noe sammen etter hvert, avslutter han. 

Tiden vil bare vise om moldenserne og nordmøringene tar invitasjonen, og deltar på Jugendkonferansen 26. september.

Det er begrenset med plasser, så er du interessert i å delta, meld deg på i dag!

Powered by Labrador CMS