LOKKER: Tor Jakob Dysjaland og Sig. Halvorsen vil gjerne lokke rørleggere fra hele landet til sikre, spennende og tekniske jobber i Norges mest attraktive by, som han sier det selv.

JOBB

Lokker med millioner hvis rørleggere vil flytte til Sandnes

SANDNES: Mens østlendingene har for lite å gjøre og må legge ned bedrifter, er det stor mangel på rørleggere i Rogaland. Nå lanserer Sig. Halvorsen en ny kampanje for å rekruttere fra hele landet.

Published

Sig. Halvorsen er ikke de første som prøver. 

– Flytt hit og bli millionær! oppfordrer sandnesfirmaet Øster Hus i en kampanje.

Daglig leder Tor Jakob Dysjaland slutter seg gjerne til den oppfordringen. Rørentreprenøren er blitt en del av Teqva, og det 800 mann store konsernet trenger flere folk i både elektro, rør og ventilasjon.

Millionene som de lokker med, handler om boligpriser. Selger du boligen i Oslo og kjøper tilsvarende på Sandnes, er det millioner å tjene. Og i tillegg, altså: En sikrere jobb.

Ribbet for rørleggere

– I deler av landet opplever bransjen nedgangstider, sier Dysjaland. Sig. Halvorsen, derimot, går bedre enn noen gang før og kom nesten opp i en halv milliard i omsetning i fjor.

– Arbeidsmarkedet i distriktet er ribbet for rørleggere. Her i regionen er det høy aktivitet. I tillegg trenger vi enda mer ny kompetanse for å håndtere ettermarkedet, sier Halvorsen-sjefen. Og dessuten, peker han på: Sandnes er kåret som Norges mest attraktive by.

Kampanje

Svaret er å ta i bruk sosiale medier for å lokke rørleggere til byen. Nå i januar drar bedriften i gang kampanjen. Om det går an å få flyttet i hvert fall ti til tjue fagfolk til Rogaland, så er det en god start.

Dysjaland er først og fremst ute etter flinke rørleggere som har litt fartstid og er vant til å gå selvstendig, gjerne både i proffmarkedet og privatmarkedet. Men aller mest opptatt er han av den tekniske kunnskapen.

– Vi er på jakt etter dem som kan feilsøke og drifte vannbårne systemer og varmepumper for kundene våre, både proff og privat, sier han og trekker frem driftssentraler og SD-anlegg.

– Så har vi behov for flinke rørleggere til å jobbe på spennende rehab og store prosjekter. Vi bygger svære energisentraler, vi konverterer, vi har behov for en bredde som vil styrke kompetansen vår, sier han.

VVS-teknikere

Når han snakker til mediene, forteller han hvordan utdannelsen ikke gjør deg til «rørlegger» lenger, men til «VVS-tekniker». 

– Vi i bransjen skaper ikke bare flotte bad, men også energisentraler og energieffektive systemer for vannbåren varme, sier han.

– Den tradisjonelle «rørleggersprekken» er død. Majoriteten av virksomheten vår er nå entreprise, med vekt på energieffektive systemer for vannbåren varme og andre tekniske innovasjoner.

Bærekraft

– Dette er tekniske og kompliserte greier, men det er viktig om vi skal klare å bo, jobbe og leve på en mer bærekraftig måte i fremtiden. Vi ser at behovet for teknisk kompetanse i større byggeprosjekter er høyere enn noensinne. Akkurat derfor trenger vi rørleggere som har fått så mye erfaring som mulig i så ung alder som mulig.

Sig. Halvorsen er også opptatt av å ta inn lærlinger. – Visjonen vår er å forme fremtidens rørleggere og gi dem erfaring fra ung alder. Vi mener nøkkelen til suksessen vår ligger i folkene, sier Tor Jakob Dysjaland.

Powered by Labrador CMS