Per Ivar Harila, administrerende direktør i VVS Norge.

VVS Norge gjør det bedre enn bransjen

2023 var et krevende år for VVS-bransjen, men Virkes varekjøpsindeks viser at VVS Norges medlemmer tok markedsandeler i 2023.

Published

– Det er gledelig å se at medlemmene våre tar markedsandeler lokalt, og at vi gjør det bedre enn resten av bransjen. Året vi har lagt bak oss hadde en sterk nedgang i nyboligmarkedet. Vi har likevel gjort mye riktig og det har gitt resultater, forteller Per Ivar Harila som er administrerende direktør i VVS Norge i pressemeldingen. 

VVS Norges medlemmer ligger 3,6 prosent over bransjen i varekjøpsindeksen for rørgrossister i fjor. 

VVS Norge har cirka 200 medlemmer i Norge, og består av konseptene VVS Norge Partner, VVS Norge Prosjekt, Comfort og Bademiljø. VVS Norges medlemmer har en omsetning på cirka fem milliarder i året.

Lokalt eierskap

– Medlemmene våre sitter på mye lokalkunnskap og har et tydelig kundefokus. Sammen med kvalitetsprodukter og godt håndverk, gjør dette at de vinner i sine egne markeder. Medlemsmodellen vår med lokalt eierskap gjør også at vi lykkes. Medlemsbedriftene bidrar med sterk drivkraft, lokale relasjoner og fagkompetanse, mens VVS Norge og Mestergruppen bidrar med ledende betingelser, sterke merkevarer, felles systemer og verdiskapende tjenester, sier Harila. 

Digitalisering og bærekraft

Fokusområder for det nye året er digitalisering, bærekraft og å øke kundetilfredsheten. 

– Vi har mange spennende prosjekter på gang. Vi jobber blant annet med å lansere en ny digital markedsføringsløsning for den enkelte bedrift. Dette vil effektivisere arbeidshverdagen til våre medlemmer. Vi ser også på løsninger som løfter og profilerer lokale satsningsområder, forteller Vidar Skoglund som er kjededirektør for Comfort og Bademiljø. 

Målet for det nye året er å forbedre lønnsomheten til medlemmer og å fortsette å vokse.

– Vi tilrettelegger for mer aktivitet mellom VVS Norge og Mestergruppens fire huskjeder. Vi ser også at det er store forskjeller i lønnsomhet mellom de ulike medlemmene i VVS Norge. Derfor er vi nå i gang med å samle de i mindre grupper slik at vi kan lære av hverandre og bli bedre. Sammen er vi sterkere, sier Skoglund. 

– VVS Norge skal ha de mest lønnsomme og mest fornøyde medlemmene i bransjen. Det får vi ved å effektivisere og forenkle rørleggerens hverdag, samtidig som at vi skal ta enda større markedsandeler ved å jobbe smartere sammen, avslutter Per Ivar Harila. 

Powered by Labrador CMS