NEMITEK-PRISEN

Dette er de nominerte! 

Etter mange nominasjoner til historiens første NemiTek-pris er det valgt ut tre finalekandidater. Juryen – hovedstyret i NemiTek, velger vinneren som vil motta prisen på Energiteknisk konferanse 25. april i Oslo.

Published Last updated

Habibollah Sadeghi for sitt arbeide med energipæler

Sadeghis oppfinnelse representerer en nyvinning i bruk av geotermisk energi ved at den integrerer energiutvinning i selve fundamenteringsprosessen av bygninger. Dette eliminerer behovet for dyre og ressurskrevende energibrønner ved å utnytte allerede nødvendige strukturelle pæler til også å fungere som energikilder. 

Dr. Ing Mads Mysen

Mysen er utdannet sivilingeniør innen VVS ved NTNU, han har doktorgrad i ventilasjonssystemenes betydning for inneklima og energibruk i skoler fra samme sted, og er professor II innen ventilasjonsteknikk ved OsloMet. Han har solid erfaring som forsker, rådgiver og leder. 

Mads Mysens ekspertise og forskning innen ventilasjonssystemers effekt på energibruk er i en særklasse. Hans arbeid har ringvirkninger både nasjonalt og internasjonalt. Ved å forbedre ventilasjonssystemene, bidrar Mysen ikke bare til et bedre innemiljø, men også til å opprettholde og forbedre hygieniske forhold og god helse. 

UPONOR med Uponor PEX Pipe Blue

Uponor står bak verdens første 100 prosent biobaserte PEX-rør – Uponor PEX Pipe Blue. De nye rørene har et redusert karbonavtrykk på opptil 90 prosent sammenlignet med fossilbaserte PEX-rør og fremstår som en solid kandidat gjennom sin innovasjon. 

Denne innovasjonen representerer et betydelig skritt fremover i redusering av byggebransjens avhengighet av fossile brennstoffer. Ved å bruke biobaserte materialer bidrar Uponor direkte til å redusere karbonavtrykket forbundet med produksjonen av byggematerialer. Bioplast rør tilbyr en bærekraftig løsning som fortsatt opprettholder de høye standardene for holdbarhet og funksjonalitet nødvendig i moderne byggeprosjekter. 

Finalekandidatene skal nå vurderes av hovedstyret, og vinneren av prisen kåres på Energiteknisk konferanse 25. april.

Powered by Labrador CMS