Det var en stolt vinner av NemiTek-prisen som stod på scenen.

NemiTek-prisen

NemiTek-prisen delt ut for første gang

Det var en høytidelig prisutdeling på Energiteknisk konferanse torsdag, da NemiTek-prisen skulle deles ut for første gang. Nesten 200 bransjekollegaer applauderte når prisen ble delt ut til en kjent bransjeveteran.

Published Last updated

NemiTek-prisen

Prisen er basert på foreningens vedtekter, og vil gjenspeile våre medlemmers samfunnsbidrag og engasjement. Ventilasjon, varme/kjøling og sanitære installasjoner (VVS) utgjør bærebjelker for et fungerende samfunn. Energi- og miljøteknikk i bygg er også helt avgjørende for en bærekraftig utvikling og «det grønne skiftet». I år er foreningen NemiTek 100 år, og består av fagpersoner som sørger for vår folkehelse og gode hygiene samt energieffektivitet, miljøvern og økonomisk utvikling.

NemiTek-prisen tildeles en person, aktør eller et prosjekt som i særs stor grad har utmerket seg i sitt bidrag for samfunnsmessig fornuftig bruk av våre energiressurser, god hygiene eller utstrakt vern av det indre og ytre miljø i 2023/24.

– Som den største nøytrale bransjeforeningen har vi et ansvar å løfte bransjen opp og frem. Denne prisen skal være en annerkjennelse av det arbeidet som blir gjort av alle de dyktige menneskene i bransjen vår. Vi gleder oss til å kunne gjøre denne prisen til en årlig tradisjon, sa Thor-Jostein Egeland, daglig leder i NemiTek, fra scenen.

Det var hovedstyret i NemiTek som fungerte som jury for prisen. I løpet av de siste månedene har de mottatt en rekke nominerte, der bransjen har foreslått kandidater til prisen.

– Vinneren av NemiTek-prisen 2024 er Mads Mysen! annonserte Marianne Wibe Fledsberg, styremedlem i NemiTek.

Rørt hovedperson

De fleste i VVS-bransjen kjenner til Mads Mysen, fagdirektør i GK Norge. Tidligere har han vært sjefsforsker i SINTEF, vært rådgiver, og er også for øyeblikket Professor II på OsloMet der han utdanner fremtidens ingeniører. 

– Dette var stor stas og en stor ære! Mads Mysen er ydmyk og takknemlig når nemitek.no snakker med han etter prisutdelingen.

– Jeg er overveldet, rett og slett!

Vinneren av NemiTek-prisen 2024, Mads Mysen, takker juryen og publikum på Energiteknisk konferanse.

– Jeg har alltid vært motivert, og med dette blir motivasjonen enda større. Det vi jobber med er ekstremt kompliserte og utfordrende oppgaver. På konferansen i dag har vi blant annet fått høre mye om kunstig intelligens, taksonomi og rapportering, fortsetter Mysen.

– Egentlig ser jeg motivasjonselementer og utfordringer hele veien, og særlig her på en sånn konferanse, avslutter han.

Mange gode kandidater

Hovedstyret i foreningen fikk inn mange nominerte til prisen. Det var helt tydelig et engasjementet om å gi noen i bransjen den oppmerksomheten.

– Det har ikke vært lett, det har vært mange gode kandidater som ble nominert, forteller Fledsberg. 

– Mads Mysen har vært toneangivende i lang tid, i mange tiår faktisk, og han er fortsatt fremoverlent og har et veldig engasjement for å gjøre ting bedre og tenke nytt. Han er fortsatt en viktig person i bransjen og en verdig vinner av NemiTek-prisen 2024, avslutter hun.

De øvrige nominerte

Det var sterk konkurranse om prisen i år, men finalekandidatene bestod av Mads Mysen, Uponor for Blue Pex Pipe-produktet sitt, og Habibollah Sadeghi for sitt arbeid med energipæler.

– En ære å bli nominert sammen med to andre fantastisk gode kandidater, sier Terje Andersen, produkt og markedsjef i Uponor.

–Jeg vil gratulere Mads Mysen. Hans dedikasjon til faget er virkelig inspirerende, skrev Habibollah Sadeghi i en tekstmelding til nemitek.no, som ikke fikk deltatt på konferansen på grunn av flykaos i Sør-Norge torsdag.

Begrunnelsen fra styret

Mads Mysens ekspertise og forskning innen ventilasjonssystemers effekt på energibruk er i en særklasse. Hans arbeid har ringvirkninger både nasjonalt og internasjonalt. Ved å forbedre ventilasjonssystemene, bidrar Mysen ikke bare til et bedre innemiljø, men også til å opprettholde og forbedre hygieniske forhold og god helse.

Forskningen og implementeringen av mer effektive ventilasjonssystemer reduserer ikke bare energibruk, men bidrar også til å redusere byggenes karbonfotavtrykk. Dette vern av det ytre miljøet gjennom reduserte utslipp er essensielt i kampen mot klimaendringer. 

Som professor II innen ventilasjonsteknikk ved OsloMet har Mysen en direkte påvirkning på neste generasjon av ingeniører. Hans undervisning og forskning formidler viktigheten av energieffektivitet og miljøhensyn til fremtidige fagfolk, og sikrer at hans innsatser lever videre gjennom deres arbeid.

Mads Mysens kombinasjon av dyp teknisk kunnskap, praktisk anvendelse av forskning, og hans engasjement for utdanning gjør ham til en ideell kandidat for NemiTek-prisen, da han demonstrerer en helhetlig tilnærming til bærekraftig energibruk og miljøvern.

Styremedlem i foreningen og representant for juryen, Marianne Wibe Fledsberg, vinneren Mads Mysen, fagdirektør i GK og daglig leder i NemiTek Thor-Jostein Egeland.
Powered by Labrador CMS